Iedereen die net als ik gek is op Instagram en het maken van mooie foto’s, wil natuurlijk een aantrekkelijke Instagram feed. Ik kan uren scrollen door de mooie feeds van grote Instagrammers. Mijn doel is om ook zo’n mooie feed te creëren. Of dat haalbaar is? Ja, natuurlijk. Als je goed nadenkt over welke foto’s je plaatst en wanneer, dan is voor iedereen een mooie Instagram feed weggelegd. Wel met veel aandacht en hard werken natuurlijk! Ik heb een paar tips op een rij gezet.

1. Gebruik witruimte 
Instagram kenmerkt zicht door de vierkante foto’s. Je hoeft je natuurlijk niet altijd aan het standaard vierkantje of rechthoekje van Instagram te houden. Ga bijvoorbeeld voor een witrand of voor twee foto’s in één, zoals in onderstaand voorbeeld.

2. Zorg voor herkenning
Iets wat Murad Osmann heel leuk doet, is zorgen dat er op elke foto iets herkenbaars terugkomt. Zoals in zijn geval zijn vriendin die hem op elke foto ergens mee naar toe neemt. Door zoiets ook te doen creëer je herkenning en vormen de foto’s samen een mooi geheel.

3. Wees niet bang voor kleur
Durf met de helderheid, de verzadiging en het contrast van de foto’s te spelen.
Dit is iets wat ik ook bijna op al mijn eigen foto’s toepas. Hierdoor haal je meer uit de kleuren van de foto en wordt deze lekker levendig.

4. Het bewerken van de foto
Het bewerken van de foto speelt een belangrijke rol bij het creëren van een mooie Instagram feed. Als je wilt dat alle foto’s bij elkaar passen, kun je ervoor kiezen om altijd één soort filter te gebruiken. Dit zie je heel goed terugkomen bij het Instagramaccount beautybydenies.

5.Kies voor geometrie
Met strakke lijnen en rechte hoeken trekt jouw foto de aandacht en hierdoor wordt het gelijk een interessante foto. Iemand die hier veel gebruik van maakt is Dirk Bakker.
6. Beweeg
Zorg voor een beweging in beeld. Statische foto’s zijn toch snel een beetje saai en het valt vaak op dat je aan het poseren bent. Daarom zijn foto’s waarop je beweegt toch altijd net wat spontaner, zoals deze van Yara Michels

7. Het plannen/plaatsen van de foto
Oké, je bent tevreden over de foto. Nu is het tijd om hem te plaatsen. Ook hier kun je nadenken over hoe je dat wilt doen. Met de app UNUM kun je heel gemakkelijk kijken of de foto mooi binnen je Instagram feed past. Let hierbij op de kleuren in de foto, of je er zelf wel of niet opstaat, de achtergrond en bijvoorbeeld de outfit die je aan hebt.

Het is natuurlijk wel zo dat je niet alle tips tegelijk moet gebruiken. Kies wat bij jou past en ontwikkel je persoonlijke stijl. Alleen dan onderscheidt je je van anderen en word je interessant om te volgen. Ik hoop dat jullie wat aan de tips hebben. Ik ga zelf ook weer aan de slag. Succes!

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.