Communicatiestudenten Ilse Betten, Marit Voogd, Virginia Rignano, Heejin Roh en Remedios Torrico Alcuda winnen de PR-Talentenprijs 2017 met hun mediaproductie voor opdrachtgever YourPost. De uitreiking van de prijs vond gisteravond plaats in cultureel centrum Neushoorn in Leeuwarden. 

Voor de PR-Talentenprijs werken communicatiestudenten uit verschillende jaren in gemengde groepen samen voor verschillende opdrachtgevers. Dit jaar bestond het lijstje opdrachtgevers uit YourPost, Huis aan Huis, Suksawat, Omrop Fryslân, Leeuwarder Courant en de Grouster. De studenten werkten aan een mediaproductie, waarmee aandacht werd besteed aan het belang van vrijwilligerswerk. De winnende groep creëerde voor YourPost een video, waarin mensen een bedankje opschrijven voor vrijwilligers en dit in de vorm van een vliegtuigje naar hen ‘sturen’.

Internationale samenwerking

De winnende groep bestaat uit twee Nederlandse studenten en drie uitwisselingsstudenten uit Zuid-Korea, Spanje en Italië. Marit Voogd vond het erg leuk om met uitwisselingsstudenten samen te werken. “Ze zijn heel erg gemotiveerd en het is leuk om hun visie in deze opdracht mee te nemen.” De studenten vulden elkaar goed aan. “De Spaanse studeert Journalistiek en had goede ideeën over journalistieke producties, de Italiaanse studeert Languages en is goed met taal en Ilse en ik zorgde onder andere voor het contact met de bedrijven.” Marit vindt het zowel op professioneel als persoonlijk niveau interessant om deze ervaringen op te doen door de internationale samenwerking. “De afgelopen dagen leidden tot mooie vriendschappen en het feit dat we wonnen heeft onze band alleen maar hechter gemaakt.”

Persoonlijke boodschap

De groep was er al gauw over uit dat ze de vrijwilligers in het zonnetje wilde zetten. Marit: “We wilden graag iets persoonlijks maken, dus we dachten aan een geschreven woord, een persoonlijke boodschap.” Het papieren vliegtuigje bij het logo van YourPost diende als inspiratie. “Het leek ons een leuk idee om een persoonlijke boodschap op een papieren vliegtuigje te zetten en die te werpen naar vrijwilligers als bedankje. Op die manier creëer je een soort viral effect.” Dat de groep won, was voor Marit een blijde verrassing. “Het kwam als een grote verrassing, maar het is echt een eer dat wij gewonnen hebben.”

In onderstaande video zie je hoe het idee in zijn werk gaat.

Publieksprijs

De meeste stemmen van het publiek gingen naar een groep met als opdrachtgever de Leeuwarder Courant. Amber Veenstra, Marinka Sutman, Tim Konings, Julia van der Meer en Elise Nagelhout zijn de winnaars van de publieksprijs. De bijbehorende mediaproductie is een video, met de titel: Zonder jou kan Friesland niet. De video portretteert verschillende vrijwilligers en mensen die hun dankbaarheid naar deze vrijwilligers uitspreken door de zin die begint met: ‘Zonder jou kan ik niet…’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.