De redactie van De Ruis gaat vijf dagen offline. Vijf dagen lang even back to basic om te kijken wat we allemaal missen… Of juist om te kijken wat het ons oplevert. Wat moeten we doen die dagen? Redactielid Iris heeft even een fotoreportage gemaakt voor je, inclusief korte uitleg. Succes! 🙂

  1. Plaatjes draaien

Muziek is een bijzonder iets. Het is gek als je bedenkt dat een paar woorden en bepaalde tonen een mens kunnen raken. Muziek kan gevoelens opwekken, emoties, geluk en daarom een ultieme remedie. Luister eens naar je favoriete muziek, sluit je ogen en ontspan. Laat je gedachten wegdrijven op de muziek. Voelt lekker, hè? 😉

  1. Een bordspel

Wordfeud, Candy Crush, Hay Day, ik ben op z’n zachts gezegd verslaafd aan online games. Maar hoe leuk is het om eens een fysiek bordspel uit de kast te pakken. Even lekker samen bij elkaar zitten, je gedachten verzetten en een ontspannen spelletje spelen. Ganzenbord, Pesten, Monopoly, ik noem maar wat zijstraatjes.

  1. Tijdschrift lezen

Ik geef toe: ik lees tijdschriften voornamelijk online, maar vroegâh had ik als kind de Hitkrant, Girlz!, etc. Ik vond het heerlijk om dan op de bank lekker het tijdschrift door te bladeren. Bovendien is het veel rustiger voor je ogen, dat is dan weer een bijkomend voordeeltje!

  1. Een (avond)wandeling maken

Wist je dat wandelen je geheugen verbetert? Gek eigenlijk, maar toch is het zo. Volgens de website van Mens en Gezondheid heeft het te maken met de regelmatigheid van je ademhaling in combinatie met beweging. De doorbloeding verbetert, dus ook in je brein. Dus ik zou zeggen: trek de schoentjes aan en ga lekker met iemand een blokje om. Bovendien maak je je hoofd leeg door een wandeling en slaap je lekkerder.

  1. Een (oud) fotoalbum doorbladeren

Nieuwsgierig naar hoe iedereen veranderd is in al die jaren? Of hoe je klas van de basisschool er ook al weer uitzag? Pak eens dat fotoboek uit de kast, blaas de stof eraf en bekijk eens foto’s van ver voor de online wereld begon. Foto’s die ontwikkeld moesten worden, inclusief pakketje met negatieven.

  1. Je even lekker vervelen

Wat je óók kunt doen: niets. Even helemaal niets. Gewoon voor je uitstaren, misschien inspireert het je juist wel tot nieuwe ideeën.

  1. Lekker recept uitzoeken

En dan bedoel ik niet via internet… Nee, even je eigen kookboek openslaan en kijken wat voor lekkers je kunt maken voor vanavond. Om het wat onverwachter te maken voor jezelf kun je natuurlijk ook random het boek openslaan en kijken waar je belandt… Houdt het leven spannend!

  1. Iemand opbellen in plaats van appen

“Hoe gaat het met je?” Ja, goed hoor! “Wat gaat er zo goed?” Even lekker bijkletsen met je vriend(in), vader, moeder, oma of opa. Even laten weten dat je aan diegene denkt, het kost zo weinig, maar is onbetaalbaar.

  1. Tuinieren

Een workout in de sportschool is er niéts bij. Lekker tuinieren is goed voor de lijn, ontspannend en kan heel gezellig zijn als je het samen doet. Lekker schoffelen, onkruid plukken en je bloemen water geven. Heb je geen bloemen? Voor een prikkie heb je een zakje zaadjes die je kunt planten. Heb je geen tuin? Dan kun je het altijd nog bij oma doen!

  1.  Iemand een brief schrijven

Tegenwoordig gaat alles snel. Heb je iemand nodig, dan app je diegene even en heb je vaak binnen enkele minuten antwoord. Maar dit gaan we niet doen tijdens ons Social Media Experiment, dus is het alternatief een brief. Handgeschreven, inclusief kriebeltjes. Een tastbare brief waarin je laat zien dat je aan diegene denkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.