Het kán je bijna niet ontgaan zijn dat The Passion dit jaar plaats vindt in, jawel, Leeuwarden! Op donderdag 13 april speelt het muzikale paasspektakel zich af op het Wilhelminaplein (Zaailand). Wil jij op de hoogte blijven van alles rondom The Passion en er zeker van zijn dat je niets mist? Houd dan komende tijd ons platform goed in de gaten, want wij houden je up to date tijdens onze eigen Passion week op de Ruis!

The Passion 2017

Dit jaar vindt de moderne paasvertelling alweer voor de zevende keer plaats. Voor ons Friezen is het natuurlijk extra bijzonder dat het dit jaar een keer in eigen provincie is! Voor wie the Passion nog niet kent: the Passion vertelt het verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever. De verslaggever loopt mee met de optocht, waarbij een stoet mensen het grote, wit verlichte kruis door de stad naar het podium dragen. Eerder waren de steden Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede en Amersfoort al het decor van the Passion. Maar dit jaar kunnen we het eens van extra dichtbij meemaken! En wellicht zien we dit jaar een modern paasverhaal in een Fries jasje!

Wie is wie?

De cast bestaat dit jaar uit de volgende Nederlandse artiesten: Maria wordt gespeeld door zangeres en singer-songwriter Elske de Wall (Friezin!). De rol van Jezus wordt vertolkt door Dwight Dissels, onder meer bekend van zijn deelname aan The voice of Holland 2017. Petrus wordt gespeeld door Omri Tindal, ook hij deed in 2012 mee aan The voice of Holland en speelde later een rol in de Nederlandse film De Zevende Hemel. Zanger Roel van Velzen neemt de rol van Judas op zich! Pontius Pilatus wordt gespeeld door acteur Johnny Kraaijkamp jr. en de verteller dit jaar is zanger en cabaretier Remco Veldhuis. EO-presentator Kefah Allush zien we dit jaar terug als verslaggever. En de discipelen? Die worden gespeeld door: Gaby Blaaser, Robin Boissevain, Daan Boom, Curt Fortin, Iris van Geffen, Eugene Jans, Hugo Metsers, Sonja Silva, Liza Sips en Stefan Stasse. Ook Piet Paulusma schijnt dit jaar een kleine rol te krijgen… Wij zijn in ieder geval erg benieuwd!

The PassionKortom: the Passion 2017 belooft weer een waar spektakel te worden! Stay tuned op de Ruis van 6 t/m 16 april en volg the Passion week!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.