Nederland is een vlogger rijker. Jan de Hoop (presentator van het RTL ontbijtnieuws) zette zaterdag zijn eerste vlog op internet. In dit filmpje geeft Jan een rondleiding over de RTL Nieuws-redactie en leert de kijker zijn moeder kennen. Jan is zeker niet de enige BN’er die zijn dagelijkse bezigheden filmt en vervolgens toont aan de wereld. Vloggen is in!

Trend onder de sterren
Marijke Helwegen (5.054 abonnees), Frans Bauer (14.547 abonnees) en Gerard Joling (14.902 abonnees) gingen Jan onder andere voor. “YouTube is echt een megaplatform aan het worden, het is bijna net zo groot als Google. Als BN’er moet je daar haast wel op aanwezig zijn”, zei social mediamanager Brett Rijsdijk van DutchCowboys eerder tegen het AD. Hij spreekt dan ook van een trend onder de sterren.

Vloggen 3

Vloggen is voor iedereen
Je hoeft overigens geen BN’er te zijn om te gaan vloggen. Iedereen kan vloggen. Zo begon ook de 22-jarige Enzo Knol in 2013 filmpjes te plaatsen op zijn eigen YouTubekanaal. Inmiddels heeft hij meer dan 1.219.562 abonnees en maandelijks 40 miljoen weergaven. Ben je benieuwd of vloggen ook iets voor jou is? Wypkje plaatste eerder een artikel op deRuis.nl waarin ze 5 redenen gaf om wél te gaan vloggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.