Geschreven door: Annemiek Vink

Voor je het weet is het zover: je bent afgestuurd, je hebt een diploma op zak en dan? Doorstuderen, reizen of toch maar aan het werk? Waar je ook voor kiest, uiteindelijk zal je in het werkveld terecht komen. En als communicatieadviseur is dat werkveld erg breed. Zie je door de bomen het bos niet meer? Hier hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rij gezet, inclusief tips om de perfecte baan te vinden!

  1. Communicatiemedewerker AVROTROS

Spreekt het mediawereldje jou aan? Dan is dat zeker een richting die je op kunt gaan. Maar ook binnen de wereld van media zijn nog tal van mogelijkheden, bijvoorbeeld als communicatiemedewerker bij AVROTROS. Samen met een team maak je pr-plannen, schrijf je persberichten en je organiseert perspresentaties van programma’s als Flikken Maastricht en MINDF*CK. Een afwisselende baan dus, in het hart van de mediawereld. Nu wil het nog wel eens lastig zijn om zo binnen te komen in de mediawereld. Daarom is het aan te raden tijdens je derde- of vierdejaarsstage een stageplaats te zoeken bij een van de vele bedrijven in Hilversum. Kijk hiervoor op mediastages.nl.

  1. Woordvoerder bij de politie

Zie je het al voor je? De nieuwe Ellie Lust? Om woordvoerder te worden hoef je niet de politieacademie te doen, maar een communicatiestudie is perfect! Als woordvoerder is het jouw taak om vragen van journalisten te beantwoorden én adviseer je over een juiste mediabenadering. Je werkt nauw samen met bijvoorbeeld de recherche, komt met je gezicht bij ‘OpsporingVerzocht’ en wie weet levert het je ook nog wel een plekje op in het nieuwste seizoen van ‘Wie is de Mol?’! Lijkt het beroep van woordvoerder je wat? Kijk dan eens op mijn.kombijdepolitie.nl. Hier staan alle vacatures die open zijn bij de Politie. Liever woordvoerder op een andere plek? Dan is nationalevacaturebank.nl de plek waar je kan kijken!

  1. Start je eigen bedrijf!

Er is natuurlijk ook altijd de optie om zelf een bedrijf te beginnen. Verschillende alumni van onze opleiding hebben dat dan ook gedaan. Zo heeft een groep studenten samen Merkmonsters opgezet, een bureau gespecialiseerd in strategie, webdesign en online marketing. Twee andere alumni van de opleiding zijn juist een bedrijf begonnen in de video content: Videobrouwers. Het voordeel van het beginnen van een eigen bedrijf is dat je echt kan gaan doen wat jij leuk vindt en waar jij in uit blinkt. Natuurlijk komt er wel heel veel kijken bij het opzetten van een eigen organisatie. Wil je daar nou meer over weten? Kijk dan eens op ikgastarten.nl.

Wil je nou meer weten over wat Videobrouwers voor bedrijf is en wat zij doen? Kom daar naar Ruis in de Regio komende donderdag! Karim Hamad zal hier te gast zijn en van alles over zijn bedrijf vertellen! (link naar facebookevent).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.