Het ene moment werk je lekker door aan de keukentafel, het andere moment sta je te kletsen met de mensen die bij je in huis wonen. Enerzijds een voordeel dat thuis studeren, anderzijds één en al afleidende omstandigheden.

En dat kunnen we juist nu niet gebruiken. De laatste weken van de periode naderen en dat betekent urenlang aaneengesloten tikken, tikken, tikken. Daarna volgen nog een aantal tentamens. Dus voorlopig moeten we onszelf opsluiten en vastlijmen aan de bureaustoel. Een ieder bereid zich op eigen manier voor en een ieder heeft daarvoor zijn of haar eigen rituelen.

In al deze situaties moet de basis, je werkplek, een fijne plek zijn om goed te kunnen studeren. Misschien moet deze plaats je concentratie en rust bieden of misschien word je juist onrustig van rustige plekjes en houd je ervan om met luide muziek te studeren.

Hier een aantal tips en voorbeelden voor jouw perfecte studeerkamer.

Kies ervoor om je werkplek in een hoek of aparte ruimte te situeren. Wanneer je nog een kamertje over hebt of een hoek in de kamer hebt die makkelijk af te schermen is, neem dan die ruimte. Hierdoor sluit je je af van alle geluiden in de woonkamer. ’s Avonds is het daardoor ook makkelijker om de deur dicht te doen en daarmee de dag af te sluiten.

werkplek workplace

Wanneer je bij deze tafel aanschuift, hoef je voorlopig niet weer op te staan. Het fijne aan dit plekje is dat je alle benodigde spullen binnen handbereik hebt. Probeer dit thuis ook te creëren. Hierdoor werk je efficiënt en hoef je niet steeds het huis door om al je spulletjes bij elkaar te zoeken voor je aan de slag kunt gaan.

werkplek

Creëer geen saai, klinisch kantoor. Persoonlijk ben ik daar erg allergisch voor, het is niet gezellig en een dooddoener voor je inspiratie. Oké, het biedt af en toe wat afleiding, maar dat is niet erg. Maak je werkplek dus eigen. Dit doe je door het gezellig te maken met spulletjes die jij mooi vindt en ook in je eigen woonkamer zou plaatsen. Zet er bijvoorbeeld ook een plant neer, dit staat huiselijk en is goed voor een beetje extra zuurstof. Zo krijg je zin om lekker aan het werk te gaan in je eigen hoekje.

werkplaatsWorkspace with a view – Met een fijn uitzicht kan je je werk extra goed doen, het geeft een stukje rust. Daarnaast is natuurlijk licht erg fijn en gezond om in te werken.

werkplek

Ga een stukje ontspanning niet uit de weg in je werkkamer. Bij persoonlijke spullen zoals op deze foto, horen ook boeken, je muziekinstrumenten, een radio of platenspeler of wat je hobby ook mag zijn. Even wegdromen mag best, hierdoor ontspan je een beetje tussen het werken door.

Succes met het creëren van jouw ideale, functionele en efficiënte werkplek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.