Een netwerk opbouwen en je op een professionele manier aan een breed publiek presenteren, LinkedIn helpt je hiermee. Op dit platform wordt kennis gedeeld en vacatures onder de aandacht gebracht. Dubbel en dwars terecht dat al ruim 5,7 miljoen mensen zich hebben aangemeld op dit platform.

LinkedIn is heel geschikt als het gaat om een netwerk opbouwen, in contact komen met interessante connecties en je professioneel presenteren. Hier kwam ik achter door mijn werkervaring als stagiaire in de business-to-business online marketing. Niet alleen de Australische cultuur heeft mij veel bijgebracht, maar door de 40-urige werkweek gedurende zes maanden lang ken ik LinkedIn nu bijna als mijn broekzak.

Werkbalk LinkedIn

 

Tips


1. Optimaliseer je profielProfielsterkte

Het LinkedIn-profiel dient min of meer als een online CV. Vul hierbij de persoonlijke gegevens, functies, werkervaringen, opleidingen en de specialisaties in. Een sprekende profielfoto en een pakkende samenvatting helpt om jezelf te profileren. Bij het aanmaken van je profiel geeft LinkedIn je een heldere handleiding waardoor deze stappen als vanzelf gaan.

 

2. Netwerken

Op LinkedIn kun je connecties maken en in contact komen met elkaar. Probeer iets verder te kijken naar de mensen die je al kent en voeg juist relevante mensen uit het werkveld toe. Connecties uit het werkveld zijn nooit weggegooid en wellicht zijn de door hen gedeelde updates ook relevant voor jou. Ook blijf je door LinkedIn op de hoogte van jubileums en veranderingen van werk van de connecties. Genoeg redenen om contact op te nemen.

3. Volg bedrijvenBedrijven volgen op LinkedIn

LinkedIn geeft je de mogelijkheid tot 1.000 bedrijven te volgen. Hiermee blijf je op de hoogte door de updates, vacatures, artikelen en ander nieuws die deze bedrijven plaatsen. Dit is een makkelijke manier op om de hoogte te blijven, te reageren, contact te zoeken en ‘in de picture’ te blijven.

4. Vind ik interessant

(Ex-) collega’s, zakenrelaties, klanten of (oud) klasgenoten plaatsen updates en daardoor kun je ook zien wie in hun netwerken zitten. Via LinkedIn ben je steeds gemakkelijk op de hoogte van de actuele informatie en de relevante mensen in je netwerk. Zo nu en dan een artikel ‘interessant vinden’ kan je meer opleveren dan je denkt.

5. Updates plaatsen

LinkedIn staat bekend om het delen van updates, vacatures of een vraag om hulp. We weten allemaal dat het delen via sociale media nou eenmaal snel gaat. Genoeg updates tellen hiervan honderd reacties. En dat is de kracht van de sociale media. Heb je een interessant artikel gemaakt of een nieuwtje, schroom dan niet om het te plaatsen. Hiermee werk je gelijk aan je profilering.

Het is nooit weggegooid om te werken aan je professionele netwerk en daardoor leer je hoe je je op een professionele manier aan een breed publiek moet presenteren. Dit geldt ook voor bedrijven die actief zijn op LinkedIn. Binnenkort kunt u een artikel over hoe bedrijven effectief gebruik kunnen maken van LinkedIn van ons verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.