De gemoederen liepen weer hoog op tijdens de eindassessments afgelopen donderdag. Van spanning tijdens het wachten, enthousiasme tijdens de presentatie tot opluchting of heel veel teleurstelling na de toch altijd verlossende uitslag.

Hoe gaat het in zijn werk?
Voor de mensen die het niet weten, een eindassessment gaat als volgt in zijn werk. De docent geeft je een case en je krijgt een half uur om deze voor te bereiden. Vervolgens mag je niet meteen doorstomen naar je advies maar moet je eerst met het zweet onder je oksels jezelf presenteren. Vervolgens ga je bij je 3 beoordelaars aan tafel zitten en presenter je hen je binnen een half uur bedachte advies. Let nu goed op, ze zullen verschillende dingen doen om je van je plan af te praten maar trap hier niet in. Zelfvertrouwen is belangrijk als communicatieadviseur! Als je voldoende (of onvoldoende) advies hebt gegeven word je gevraagd op de gang te wachten. Na hopelijk niet al te lange tijd word je weer naar binnen geroepen samen met je toeschouwers. Dit is het moment, zal je publiekelijke afgaan of ben je straks weer een stukje dichter bij je ambities?

img_8678

Opluchting
Voor Manouk Winia was het laatste gelukkig het geval “Ja hoor, ik wil jullie vragen wel beantwoorden maar ik bel eerst even mijn vader om hem het goede nieuws te vertellen” zegt ze stralend. Manouk had als afstudeerrichting tekst en communicatie en was opgelucht dat de adviesvraag betrekking had op publieke communicatie. “Dat ligt me meer. Ik was van tevoren niet zenuwachtig voor mijn presentatie, die had ik goed voorbereid. Maar het adviesgesprek vond ik wel eng. Je weet niet wat je kan verwachten. Ik raad iedereen die zijn of haar assessment nog moet aan om zich goed voor te bereiden. Je hoeft natuurlijk niet alle exacte termen te kennen maar het is wel belangrijk dat je ze begrijpt.”

Joelle Hoeksma kan ook met een goed gevoel naar huis gaan. De kritische jury vond haar assessment zo goed dat ze hem becijferde met een 8. “Fantastisch dat je over de particpatieladder begon” vonden ze. Dus note to yourself, “participaiteladder”.
Manouk en Joelle waren niet de enige die met hun papiertje in the pocket naar huis gingen. Van de 15 eindassesments werd maar 1 becijferd met een onvoldoende. Dus bij deze, van harte gefeliciteerd kersverse communicatieadviseurs!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.