Als Stenden student op de NHL merk je niet zo veel verschil, toch? De scholen zijn nog geen 200 meter van elkaar verwijdert. Menig student brengt wel eens een bezoekje aan de buren, voor de tosti’s van Stenden of juist de koffie van de NHL. Toch merkte ik verschil. Als Stenden Media & Entertainment (M&EM) student, volgde ik een half jaar de minor Journalistieke Producties op de NHL. Benieuwd hoe ik dat ervaren heb? Lees het hier!

Ik kan me de eerste keer dat ik de NHL binnenstapte nog goed herinneren. Groot. Dat was het enige wat ik dacht. Vergeleken met Stenden is NHL echt reusachtig, ik overdrijf niet. Op het eerste gezicht valt het mee, grote hal en kantine en wat trappen en gangen. Totdat je op een dag les hebt in vleugel H of G. Succes met zoeken hè! Een kwartier later kwam ik soms de les in. Verbaasde gezichten. “Ik kon het lokaal niet vinden, geen grap”, vertelde ik dan.

Wat de lessen betreft; NHL doet me een beetje denken aan de middelbare school. Misschien komt dat omdat ik vanuit Stenden gewend ben aan het PGO-systeem (Probleem Gestuurd Leren); hier is een probleem, los het op en we bespreken het later. Op de NHL kreeg ik informatieve lessen, waarbij ik moest luisteren. Kostte me dat even moeite, ik moest enorm omschakelen. Ik was gewend om de hele tijd m’n mond open te hebben. Het was best leuk om na 2,5 jaar PGO-sessies een keer weer normaal les te hebben. Daarnaast heb ik tijdens de minor ook genoeg in de praktijk gedaan. Op pad gaan voor interviews bijvoorbeeld, nieuwsitems maken en artikelen schrijven voor De Ruis. En natuurlijk Ruis in de Regio, waarbij ik in een hele korte tijd heel veel praktijkervaring op gedaan heb. Ik nam deel aan het voorbereiden van de uitzending, het opbouwen van de ‘studio’ en het live presenteren. Super leuk om te doen!

Stenden en NHL hebben beiden een leuke sfeer, maar wel allebei anders. Stenden, en dan vooral M&EM, voelt wat informeel aan. M&EM is eigenlijk een soort familie, zo noemen ze het ook; de M&EM Family. Het is kleinschalig en bijna iedereen kent elkaar. Op de NHL was ik samen met mijn klas meer onderdeel van een groter geheel, maar werden we wel betrokken bij de opleiding Communicatie, net zoals ik dat voel bij M&EM.

Het verschil dat ik merk tussen beide scholen is zeker positief, ik voel me thuis op zowel Stenden als de NHL. Daarom denk ik dat de fusie, op het gebied van sfeer en betrokkenheid, zeker goed uit zal pakken voor de studenten.