In de reeks ‘Social Media & ik’ vertelt de redactie van De Ruis wat hun relatie is met social media. Deze week is het de beurt aan redactielid Tabita Reitsma.

Geschreven door: Tabita Reitsma

Naam: Tabita Reitsma
Leeftijd: 20
Kanalen: Facebook, Instagram, WhatsApp, Snapchat
Favoriete kanalen: Instagram & Snapchat

Lastig hoor, die social media. Altijd maar sociaal moeten zijn en nooit eens tijd voor jezelf. Vergeleken met andere mensen vind ik dat ik me niet eens zoveel bezighoud met social media. Spannende chats zal je in mijn WhatsApplijst niet tegenkomen. Waarschijnlijk is het voor werk, school of mijn moeder die vraagt hoe laat ik kom eten. Op Facebook ben ik voornamelijk bezig met het checken wanneer iedereen jarig is. Toch wel handig zo’n online agenda die alle verjaardagen van iedereen bijhoudt, zodat ik (bijna) nooit iemand vergeet. De overige tijd spendeer ik vaak aan het bekijken en doorsturen van schattige puppyfilmpjes. Toch zijn er een aantal kanalen waar ik wel meer tijd aan besteed en waar ik wel echt actief mee bezig ben. Deze kanalen zijn dan ook duidelijk mijn favoriet.

Mijn eerste favoriete kanaal is Instagram. Op Instagram kun je gemakkelijk foto’s plaatsen zonder dat je er nog een heel verhaal bij moet typen. De foto zelf zegt vaak al genoeg. Ik vind het veel leuker om foto’s van iedereen te bekijken dat dat iedereen, op Facebook, hele verhalen plaatst. Bijvoorbeeld over hoe hun dagje dierentuin is geweest. Een foto op Instagram met een glimlach op je gezicht en een stel apen op de achtergrond zegt toch veel meer dan dat verhaaltje op facebook zonder foto, zonder lach en zonder aapjes.

Zoals je misschien al hebt gemerkt, ben ik een vrouw van weinig woorden. Doe mij maar foto’s. Veel leuker! Dat is ook meteen de reden dat ik Snapchat als mijn tweede favoriete kanaal zie. Een fotootje hier, een gek filtertje daar. Elke keer als ik mij verveel, weet ik de Snapchat app te vinden. Ik stuur foto’s naar vrienden waarop ik ineens een baard heb of waar ik ineens konijnenoren op mijn hoofd heb. Het blijft leuk om alle nieuwe filters uit te proberen, zodat ik weer gekke foto’s naar mijn vrienden kan sturen. Ik hoef me nergens voor te schamen en ik heb geen tijd om erover na te denken. Na die tien seconden dat de foto kan worden bekeken, is de foto vervolgens gewoon weer verdwenen.

Ondanks dat ik denk dat mijn social media gebruik wel meevalt, schrik ik elke keer weer wanneer ik door mijn tijdlijn heen scroll, en het vervolgens een uur later is. ‘Time flies when you are having fun’. Dat zal best. Ik ben er alleen nog niet over uit of mijn social media gebruik nou echt voor de ‘fun’ is, of puur en alleen een gewoonte die ik mijzelf heb aangeleerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.