In de blog ‘Social media en ik’ vertelt de redactie van de Ruis wat hun relatie is met social media. Deze week is het de beurt aan redactielid Menno Knevelman. Hij maakt dagelijks gebruik van social media en doet dit eigenlijk alleen maar voor zijn werk.

Naam: Menno Knevelman
Leeftijd: 22
Social media-kanalen: Whatsapp, Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn
Favoriete kanaal: Whatsapp

Werk
Elke dag ben ik actief op social media. Ja echt! Elke dag weer! Ik heb namelijk een eigen bedrijf genaamd Only3. Dit merk heb ik zelf opgericht en hiervan verkoop ik kleding. Hiervoor ben ik dagelijks actief op de kanalen Instagram, Facebook en Snapchat. Via deze kanalen promoot ik mijn merk en probeer ik het op de markt te zetten. Zonder social media zou dit vrijwel niet lukken. Het helpt met het bereiken van een groot aantal mensen in korte tijd. Op Instagram post ik elke dag foto’s om het merk en de webshop te promoten. Ik gebruik Facebook voor het analyseren van de doelgroep en af en toe plaats ik hier een bericht. Daarnaast gebruik ik snapchat om het merk te promoten en mensen een kijkje achter de schermen te geven.

Daarnaast gebruik ik het social media kanaal Snapchat voor mijn werk bij sc Heerenveen. Tijdens thuiswedstrijden van de voetbalclub sta ik langs het veld om de fans een kijkje achter de schermen te geven. Ik maak ‘Snaps’ van de voorbereiding van de spelers, de line-up, tijdens de wedstrijd van wedstrijdmomenten en na de wedstrijd van de interviews en persconferentie.

Voor mezelf
Zoveel ik de social media voor mijn werk gebruik, zo weinig gebruik ik het privé. Ik heb een Instagram- Facebook-, Snapchat- en Twitter-account, maar ik gebruik eigenlijk alle vier niet actief. Op Instagram en Facebook scroll ik wat door de tijdlijn om de bezigheden van andere mensen te volgen. Twitter volg ik af en toe nog voor het laatste voetbalnieuws en Snapchat gebruik ik eigenlijk helemaal niet meer.  Het enige wat ik echt actief privé gebruik is Whatsapp. En dit overdrijf ik dan meteen ook wel weer een beetje. Als je mij een bericht stuurt, weet je dat het vaak niet lang duurt voordat je een reactie hebt. Het medium is ideaal om met vrienden af en toe af te spreken en contact te houden. Echt ideaal en dit is wat mij betreft ook direct weer de kracht van social media.

Check hier mijn werkzaamheden voor mijn merk op Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.