In de blog Social media en ik vertelt de redactie van De Ruis wat hun relatie is met social media. Deze week is het de beurt aan redactielid Maxime Brattinga, die vooral van de foto kanalen houdt.

Naam: Maxime Brattinga
Leeftijd: 20 jaar
Kanalen: Facebook, Instagram, WhatsApp, Pinterest, Snapchat, LinkedIn
Favoriete kanaal: Snapchat & Instagram

Zoals hierboven wel te zien is, ben ik op aardig wat social media kanalen actief. Op de vraag wat dan mijn favoriete kanaal is moest ik dan ook wel even nadenken. Uiteindelijk kies ik er dan maar twee: Snapchat en Instagram.

Snapchat

Laten we maar beginnen met Snapchat: hier ben ik echt verslaafd aan! Met Snapchat laat je zien wat je aan het doen bent door middel van foto’s. En laat ik nou gek zijn op foto’s maken! Je kan ook filmen, maar op de een of andere manier slaat mijn stem dan altijd over, dus dat doe ik liever niet. Nou ja, mezelf film ik dus niet. Met het filmen van mijn vrienden heb ik geen probleem. Als ik een rustige dag heb, gebeurt er op mijn snapchat ook niet zoveel. Even een snapje op de snapstreaks bij te houden, maar dat is het dan ook wel. Maar dan komt het, ik heb een feestje. Hier moet natuurlijk wel even een fotootje van op snapchat. Of twee, of vijf. Uiteindelijk komt het er op neer dat ik mijn snapchat helemaal vol spam. Erg he? Tijdens zo’n feestje denk ik: oh dat is leuk, en daar moet ook een foto van. En: staat hij nou te zingen? Dat moet opgenomen worden! Op het moment zelf ben ik me daar helemaal niet bewust van maar als ik dan de volgende dag op mijn verhaal kijk: oh god, helemaal vol. Je kan dus wel zeggen dat ik goed verslaafd ben.

 

Een dagje Snapchat:


Lekker naar de film                   Nog even een selfie voor school

Instagram

Dan heb je Instagram. Nog zo’n geweldig kanaal waarbij je vooral veel foto’s gebruikt. Als ik wat (leuks) aan het doen ben, dan zet ik hier een foto van op Instagram. Dit is natuurlijk ook de bedoeling, alleen doe ik het misschien toch wel weer wat te veel. Bijvoorbeeld één van mijn beste vriendinnen heeft in totaal 74 berichten op Instagram, ik heb er nu 243. En dan is zij ook nog eerder begonnen met het gebruiken van Instagram.  Dus ja, dan post ik toch wel behoorlijk veel als je er zo over nadenkt. Maar dat vind ik niet erg. Ik gebruik Instagram niet alleen om aan de mensen om me heen te laten zien wat ik aan het doen ben. Ik gebruik Instagram eigenlijk vooral als een soort fotodagboek.

Twee van mijn Instagrammomenten:


Eerste keer weer schaatsen op natuurijs en bij the Flying Dutch

Je kent het wel, je gaat op vakantie en maakt een stuk of vijfhonderd foto’s. Als je dan weer terugkomt plak je deze in een fotoboek. Een leuke herinnering aan de mooie vakantie. Dit doe ik ook, alleen dan op Instagram. Natuurlijk zet ik hier geen vijfhonderd foto’s tegelijk op, mijn limiet is toch wel twee op een dag, hooguit drie. Zo staan bijna alle mooie momenten en gebeurtenissen, sinds ik in 2013, Instagram ging gebruiken op mijn pagina. Dus als ik me een beetje nostalgisch voel dan lees ik geen dagboek, dan kijk ik op mijn Instagram.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.