In de blog Social media en ik vertelt de redactie van De Ruis wat hun relatie is met social media. Deze week is het de beurt aan redactielid Marissa van Haaften, en haar toch wel verslaving aan social media.

Naam: Marissa van Haaften
Leeftijd: 21 jaar
Kanalen: Facebook, Instagram, WhatsApp, Pinterest, Snapchat
Favoriete kanaal: WhatsApp & Instagram

Of ik verslaafd ben? Ja, ik denk het wel. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Wanneer in de ochtend de wekker gaat, is het eerste wat ik doe Facebook en Instagram checken. Het is voor mij belangrijk om van alles op de hoogte te blijven. Even kijken wat mijn vrienden en familie aan de andere kant van het land aan het doen zijn, gezien ik ze niet vaak zie. Wanneer ik mij aan het klaarmaken ben voor school of werk ligt mijn telefoon dicht bij me in de buurt. Niet alleen voor het afspelen van wat muziek, om de ochtenden iets dragelijker te maken, maar ook voor het binnenkomen van berichtjes op WhatsApp. Ik weet donders goed dat het zo slecht voor je is om je ochtend met een schermpje vol apps te beginnen, daarom probeer ik af en toe mijn telefoon niet gelijk te pakken wanneer mijn wekker gaat. Elke dag probeer ik het weer, maar het zit inmiddels in mijn systeem geprogrammeerd. Niet best.

Maar waar ben ik dan zo verslaafd aan? Instagram en WhatsApp staan sowieso op nummer een. WhatsApp voor het feit dat het gewoon lekker makkelijk en snel is. Je ziet wanneer je keihard genegeerd wordt of wanneer iemand je binnen een paar seconden al een berichtje terug stuurt. En dan is daar Instagram: wat een uitvinding! Ik ben zelf een groot fan van fotografie, dus Instagram is the place to be! En zeg nou zelf… wie houdt er nou niet van om af en toe een kijkje te nemen in het leven van iemand anders? Inspiratie opdoen is nooit verkeerd, toch?

Naast al dit verslaafde gedoe, wil ik toch echt gaan proberen om te minderen op het gebied van social media. Met name in de ochtend en avonden. Nee, eigenlijk gewoon de hele dag. Het is niet nodig om overal van op de hoogte te zijn. Het is een gewoonte geworden, helaas. Elke keer wanneer ik even één seconde niks te doen heb, heb ik mijn telefoon al weer in mijn handen. Helemaal stoppen met social media hoeft niet, maar een heel stuk minderen is al een goed begin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.