In de blog ‘Social media en ik’ vertelt de redactie van De Ruis wat hun relatie is met social media. Deze week is het de beurt aan redactielid Mariëlle Visser, ook wel die ene meid die altijd online is.

Naam: Mariëlle Visser
Leeftijd: 19 jaar
Actief op: WhatsApp, Instagram, Snapchat, Facebook, YouTube, Pinterest, LinkedIn
Favoriete kanalen: WhatsApp en Instagram

Dat mijn telefoon en ik twee handen op één buik zijn, is algemeen bekend bij iedereen die mij kent. Ik hoor dan ook regelmatig: “Mar, als ik jou een appje wil sturen ben je altijd al online en zo niet dan lees je het wel binnen 10 seconden”. En om eerlijk te zijn, hebben ze wel gelijk. Ben ik niet online op Whatsapp, dan ben ik wel aan het Instagrammen of YouTube-filmpjes aan het kijken.

Ik heb een grote liefde voor Instagram en zijn mooie plaatjes. Deze liefde is gegroeid toen ik stage liep bij een fashion PR bureau, genaamd Press Only. Ik kwam terecht in een wereld vol influencers met mooie Instagram feeds en wat kon ik hier jaloers op zijn. Ook heb ik vanuit dit bedrijf enkele Instagram posts de deur uit mogen sturen, wat ik natuurlijk geweldig vond. Helaas is mijn feed lang niet zo mooi als die van grote Instagrammers. Toch probeer ik 1 keer in de week of in de twee weken wel een fotootje te posten van mijzelf of mijn outfits. Daarnaast kan ik niet stoppen met kijken naar andere mooie plaatjes.

Instagrammers die het volgen waard zijn: @claartjerose, @radistowear, @lizzyperridon, @ihavethisthingwithfloors, @justinliv, @magic_fox @debiflue

Voor het slapen gaan (ja, ook social media fanaten hebben toch ook wel eens slaap nodig) kijk ik graag YouTube filmpjes over fashion, beauty en vlogs. Daarnaast stuur ik ook meerdere snaps op een dag naar vrienden. Verder ben ik ook vaak actief op Pinterest, dit gebruik ik vooral om inspiratie op te doen op fashion en beauty gebied.

De toekomst
Ondanks dat ik zo’n grote social media freak ben, maak ik me er wel zorgen om. Zorgen om de kinderen die haast niet meer weten wat dagen buiten spelen inhoudt, maar ook alleen maar oog hebben voor hun telefoon.

Waarom ik deze verslaving dan toch bij mijzelf toe laat? Voor mij hoort social media bij het communicatie vakgebied zoals yin bij yang hoort. Ik vind het heel leuk mij te verdiepen in de social media wereld, trends en influencers. Juist omdat het zich steeds blijft ontwikkelen.

Lees ook: https://wisdomofthecrowd.nl/trends/toekomst-van-sociale-media/

Wat je altijd moet onthouden voor jezelf: wanneer het niet op social media gepost is, betekent dat niet dat het niet gebeurd is. Die likes op social media zijn leuk, maar veel belangrijker is dat jij jezelf ‘liked’ en geniet van jouw leven buiten social media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.