In de blog ‘Social media en ik’ vertelt de redactie van De Ruis wat hun relatie is met social media. Deze week is het de beurt aan redactielid Manon Wiggers. Haar favoriete platform is Instagram. Hierin probeert zij dan ook steeds beter haar weg te vinden.

Naam: Manon Wiggers
Leeftijd: 19 jaar
Actief op: Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn & Whatsapp.
Favoriete kanaal: Instagram

Persoonlijk

Als je mij vraagt wat mijn favoriete sociale mediakanaal is dan hoef ik niet lang na te denken, namelijk Instagram! Ik vind het heerlijk om ’s ochtends door mijn time-line te scrollen om te zien wat anderen beleefd hebben terwijl ik lag te slapen. Een paar uur later doe ik dat weer, tijdens de lunch, ergens in de middag, in de avond en voor het slapen.
Ja, een beetje verslavend is het wel.
Social media vormt voor mij een grote inspiratiebron en dan met name Instagram. Ik heb de keuze om de mensen te volgen die mij inspireren en motiveren. De mensen die ik niet interessant vind? Die volg ik niet. Daarnaast is het ook een leuke manier om te volgen wat mijn vrienden en familie meemaken.

Het lijkt mij ontzettend leuk om met mijn  foto’s en verhalen anderen ook te kunnen inspireren. Op dit moment ben ik nog een beetje zoekende naar hoe ik dit op een leuke en persoonlijke manier kan doen. Iets wat ik heel belangrijk vind is dat mijn Instagram feed een mooi geheel vormt. Ik bekijk dan ook veel andere accounts om te zien hoe zij dat doen.

Lees ook: 5x Tips hoe jij de mooiste Instagram feed van de wereld krijgt

Inspiratie

Een van mijn favoriete Instagrammers is Esmee Trouw.
In september 2016 werd ze genomineerd als een van de 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland. Op haar Instagram volg ik alles wat ze doet. Ze komt op veel leuke plaatsen en door de persoonlijke touch die ze aan haar berichten geeft, vind ik haar leuk om te volgen. Sinds kort heeft zij haar eigen mediabedrijf Supermooi waar ze in een team van freelance, creatieve meiden opdrachten uitvoert op het gebied van marketingcommunicatie.

Beeld als belangrijk item

De reden dat Instagram mijn favoriete social mediakanaal is, is de grote rol die beeld speelt. Het gaat om het maken van mooie, leuke en spontane foto’s. Met beeld pak je de aandacht en ik vind het zelf een hele mooie manier om verhalen te vertellen. Ik vind het zelf ook erg leuk om te fotograferen en ik laat me graag inspireren door de foto’s  van anderen. Ik neem de laatste tijd vaak een spiegelreflex camera mee als ik ergens naartoe ga en zelfs bij het kiezen van mijn nieuwe telefoon was de kwaliteit van de camera voor mij een van de belangrijkste aandachtspunten.
Instagram is voor mij dan ook de plek om mijn foto’s met vrienden en volgers te delen. Met als doel natuurlijk zoveel mogelijk ‘likes’!

Lees ook: Als fotograaf op Instagram: 5 tips

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.