In de blog ‘Social media en ik’ vertelt de redactie van De Ruis wat hun relatie is met social media. Deze week is het de beurt aan redactielid Annewieke Klijnstra, die zich graag laat inspireren door mooie interieurplaatjes op Instagram.

Naam: Annewieke Klijnstra
Leeftijd: 23 jaar
Kanalen: Facebook, Instagram, WhatsApp, Snapchat, Pinterest, LinkedIn
Favoriete kanaal: Instagram

Wat mijn favoriete social media kanaal is? Dat is Instagram! Met een afgeronde opleiding als Interieurontwerpster, kan ik eindeloos genieten van de mooiste interieurplaatjes die ik iedere dag op Instagram voorbij zie komen. Ik volg dan ook met name mensen, die net als ik, een grote passie hebben voor wonen en interieur en die het leuk vinden om de inrichting van hun huis te delen met anderen.

Sinds anderhalf jaar woon ik samen met mijn vriend én Siamese kat Abel op één van de mooiste plekjes in Dokkum, het Noorderbolwerk. Het is één van de historische bolwerken van dit gezellige en karakteristieke Elfstedenstadje. Een hele fijne plek, helemaal als je van natuur houdt! We wonen aan het water, omringd door talloze bomen die in de herfst hun bladeren laten vallen. Door al die rood-oranje-bruin getinte bladeren verandert dit stukje Bolwerk in een prachtig, herfstkleurenpalet. En in de zomer, zoals nu, is alles weer groener als nooit tevoren en schittert de zon prachtig over het water! Mijn favoriete plek om te ontbijten is dan ook het dakterras. Het is er heerlijk rustig wakker worden, met koffie en het gezang van de vogels op de achtergrond.

 

Waarom ik dit vertel? Ik heb sinds kort mijn Instagram naam veranderd in ‘Huisjeboompjebolwerk’ en ben toen begonnen met het delen van foto’s van ons knusse huis inclusief stadstuintje. Waarom? Vooral omdat ik er zelf heel blij van word. En omdat het een leuke manier is om mijn pasgekochte spiegelreflex camera uit te testen en die kiekjes dan weer te delen met andere ‘interieurverslaafden’. Af en toe krijg ik reacties van mensen die mijn huis of tuintje net zo gezellig vinden als ik, wat natuurlijk leuk is om te horen.

Dat maakt Instagram voor mij zo leuk, de mogelijkheid tot interactie en interesse uitwisseling. Het is een soort verzamelpunt van mensen die allemaal dezelfde passie delen. En hoe leuk is het als je elkaar blij kan maken met zoiets kleins, namelijk het delen van mooie foto’s. Als ik een mooi huis tegenkom op straat, ben ik altijd reuze benieuwd. Wat voor inrichting gaat er achter die statige deuren van dit oude stadspand schuil? En hoe zou de tuin er eigenlijk uitzien? Instagram maakt het voor mij mogelijk om bij ‘wildvreemden’ eens lekker naar binnen te gluren. Ik laat me graag inspireren door al die verschillende huiskamers. Daar krijg ik nooit genoeg van.

Mijn tweede favoriete social media account? Dat is toch wel Pinterest. Een beetje om dezelfde redenen, er is gewoon zoveel moois op te vinden. Ik krijg er eindeloos veel inspiratie en ideeën van om mijn huis en dakterras nóg fijner en gezelliger te maken! Volgens mij klink ik nu als een ongelofelijke huismuts, maar misschien ben ik dat stiekem ook wel…

Hier een kleine impressie van Noorderbolwerk numero 8:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.