De sfeer is goed tijdens de open dag van de NHL. Enthousiaste studenten verwelkomen je bij de deur en de kraampjes in de hal zien er uitnodigend uit. En gratis koffie is natuurlijk ook niet verkeerd!

Als ik richting C0015 loop wordt het pas echt gezellig. Vlak voor de ingang staan studenten bij een stand waar mogelijke studenten zelf een tekst mogen bedenken en hiermee op de foto kunnen gaan. Ook in het Mac-lokaal staan studenten die iedereen een warm welkom geven. De verslagen en filmpjes die hier uitgestald staan geven een duidelijk beeld van waar we op deze opleiding nou precies mee bezig zijn. En de filmstudio ziet er super professioneel uit.

Om echt te ervaren hoe het is om hier vandaag te komen om even van onze studie te proeven, besluiten mijn mede redactieleden en we eerst naar de presentatie over de opleiding te gaan. Daar ontmoet ik naamgenote Eva. Deze derdejaars verpleegkunde wil haar creatieve kant meer  benutten. “De studie die ik nu doe is interessant, maar ik mis het creatieve. Ik twijfel nog tussen deze opleiding en pedagogiek, maar na deze open dag neig ik een stuk meer naar communicatie.” Haar duidelijk trotse vader voegt daar aan toe: “Eva kan hier haar creativiteit vast beter kwijt”.

Open dag NHL
Open dag NHL

 

De presentatie die volgt is luchtig en toch informatief. Anneke Augustijn en Lieuwe Terpstra vliegen door de slides. De communicatie kennisquiz maakt het verhaal interactief en de grapjes van de twee tussendoor houden het luchtig. Jona, momenteel nog in zijn laatste jaar van de havo is het daar mee eens. Hij twijfelt tussen CMD en communicatie. “Ik heb door deze open dag echt meer inzicht gekregen over wat deze opleiding echt inhoudt. Ik ben er nog niet helemaal uit maar ik moet zeggen dat het marketing gedeelte van communicatie me wel erg trekt”.

Na de presentatie geeft onze favoriete blogger Rowan Reiding een workshop. Eva is er ook weer bij en krijgt persoonlijk uitleg over het maken van een flat lay. “Je hebt er wel gevoel voor” complimenteert Rowan haar als ze moeiteloos een gestileerd plaatje creëert. Hoeveel nieuwe studenten deze open dag ook oplevert, ik denk dat we er met zekerheid één nieuwe communicatiestudente bij hebben.

Open dag NHL
Open dag NHL

Natuurlijk moeten we onze collega’s van De Ruis in de regio ook even opzoeken. Zij interviewen mogelijke studenten in de studio. Ze willen best wat vragen beantwoorden maar dan moet ik wel voor de camera gaan staan. Voor ik het weet krijg ik een heb ik een oortje in en telt de regisseur af. “Het is wel anders om aan deze kant van de tafel te staan” zegt Beau Ann. “Wij interviewen de nieuwe studenten over hun social media gebruik en dan laten we onverwacht foto’s van ze zien op het scherm achter ons. Ze schrikken elke keer wel.” Op het scherm verschijnt een selfie van Cynthia. “Nu weet ik dus hoe het is! Wat vreselijk!” lacht ze. “Deze foto is best recent maar het is toch ongemakkelijk om er ineens mee geconfronteerd te worden.” De dames oefenen voor de officiële uitzending op 8 december.

Op weg naar de uitgang spreken we Marijn de Jong nog even. Zij is dit jaar coördinator van de open dag. “We zijn er heel enthousiast ingegaan en zo te zien is dat overgekomen. Ik ben heel tevreden met het resultaat”. Ik geef haar groot gelijk. Na deze geslaagde dag ben ik bijna zo ver om me zelf weer in te schrijven voor deze opleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.