De minor Journalistieke Producties volgen als vrije keuze minor, dat is wat ik zo rond november vorig jaar besloot. Op dat moment liep ik stage bij SC Cambuur als marketing/communicatie-medewerker en was ik druk bezig met het invullen van het vierde jaar van mijn studie. Na een bezoekje te hebben gebracht aan de Minorenmarkt was ik meteen enthousiast en hakte ik de knoop door.

Maar waarom nou precies deze minor? Als student Commerciële Economie houd je je toch bezig met marktonderzoek, verkoop en het schrijven van marketingplannen? Dat klopt, maar gelukkig is er binnen deze opleiding ook ruimte voor verbreding. Ik wou graag mijn schrijfkunsten naar een hoger niveau tillen. De grootste uitdaging lag echter heel ergens anders, namelijk het feit dat ik moest samenwerken met mensen die ik op voorhand niet kende.

Eigenlijk vind ik dat best eng, want ik ben best verlegen. Ook al lijkt het aan de buitenkant niet zo, ik kijk liever eerst de kat uit de boom. Toen ik op een druilerige maandag in februari een lokaal vol onbekenden binnen stapte, voelde ik me ook niet helemaal op m’n gemak. Op dat moment dacht ik bij mezelf: ‘Ga ik dit wel volhouden en heb ik wel de juiste keuze gemaakt?’

Ruim drie maanden later kan ik concluderen dat ik de sprong in het diepe overleefd heb. Na een onwennige beginperiode heb ik snel m’n draai gevonden en ik ben erachter gekomen dat ik in een toffe groep terecht gekomen ben. Ook heb ik de juiste keuze gemaakt, want ik heb zoveel dingen geleerd! Het besef dat het alweer bijna voorbij is, vind ik best gek.

Het schooljaar is namelijk bijna ten einde en na de zomer ga ik beginnen met afstuderen. Waarschijnlijk zal ik veel personen nooit meer zien, maar gelukkig blijven de herinneringen aan een geweldig halfjaar voor altijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.