Hoe zou het zijn om op Mars te wonen? Een koude, donkere plek met alleen maar rotsen, waar je niet even bij je ouders langs kunt gaan. Toch zijn er dingen die ik waarschijnlijk niet zal missen. Ik val meteen met de deur in huis: Trump werd op 8 november vorig jaar als president van de Verenigde Staten verkozen. Hoewel nooit is bewezen dat Poetin en zijn vriendjes hebben meegestemd, bleven veel mensen tijdens Trumps inauguratie op 20 januari thuis. Dat kwam vast door het slechte weer! Het handelsverdrag TTIP werd er al snel uitgeknikkerd, net als het klimaatakkoord van Parijs. Als het aan Trump ligt, is het enige ijs over vijftig jaar dat van Ben en Jerry’s! Make America Great Again, toch? President Trump zal nooit dezelfde fout maken als Merkel met “Wir schaffen das”. Een meters hoge muur met prikkeldraad op kosten van Mexico leek hem de beste oplossing. Ook in Europa ging het weer lekker de afgelopen tijd. Met al acht aanslagen op de teller begint het bijna normaal te worden. Na de aanslag bij het concert van Ariana Grande, waren de fans van Guus Meeuwes bijna het volgende slachtoffer. Blijkbaar zijn ze bij IS geen fan. Noord-Korea is met zijn nucleaire wapenprogramma in ieder geval al goed voorbereid op aanslagen. Dan heb je nog Groot Brittannië die de EU uit wil en een Turkse dictator die juist wil toetreden. Logisch dat de Britten gillend wegrennen! Het Turkse referendum liep uit tot een heuse rel. Erdogan werd boos op Nederland omdat wij ons met het Turkse referendum bemoeiden. Met een paar honderd journalisten en leraren in de bajes, bemoeit de Turkse president zich natuurlijk nergens mee! Hij is toch degene die de EU gijzelt met het vluchtelingenakkoord. Tja, als al die vluchtelingen vervolgens in de Middellandse zee verdrinken, houdt het vanzelf een keer op.
Terug naar eigen bodem. Op 16 maart waren er verkiezingen, maar drie maand later is er nog steeds geen kabinet. Wat doen die mensen behalve koffiedrinken? Zo lang hoeft het toch niet te duren, nu Geert Wilders niet meebeslist! Onderhandelingen tussen het zogenaamde motorblok VVD, CD, D66 en GroenLinks liepen opnieuw vast. Dat wordt pechhulp of verkiezingen.
Dan vraag ik me af: waar moet het heen met deze wereld? Is een uitgeputte, overbevolkte aarde waar oorlog en terreur de dienst uitmaken onze toekomst? Dan is dat koude, donkere Mars misschien zo slecht nog niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.