Renny Poelstra is na bijna 25 jaar zonder twijfel een bekend gezicht bij de opleiding Communicatie.  Studenten kennen haar van vakken als Psychologie, Crisiscommunicatie, Interne en Corporate communicatie en van het afstuderen. Aan het eind van het studiejaar eindigt haar carrière als docent bij de NHL. Maar stilzitten? Daar doet ze niet aan.

Naast de opleiding Communicatie is Renny actief in de minor marketing 3.0, het BDB traject voor docenten en het excellentieprogramma X-Honours. Dat laatste is een  programma voor studenten die meer uit hun studie kunnen en willen halen en nieuwe dingen durven doen. Renny beleeft veel plezier aan het begeleiden van X-Honoursstudenten. “Studenten die intrinsiek gemotiveerd zijn en het beste uit zichzelf willen halen, vind ik het leukst om te begeleiden.” Het maakt deel uit van dat wat ze erg gaat missen als ze met pensioen is: de omgang met collega’s en studenten. “Er gebeurt altijd wel iets met iemand of onderweg. Dat maak je minder mee als je thuis zit.” Volgens haar moet je weer op zoek naar het contact en de belevenissen. “Maar dat gaat ook wel lukken”, zegt ze vastberaden. Dat blijkt maar weer uit het feit dat ze graag nog een studie wil gaan volgen.

In haar vrije tijd kijkt Renny Netflix en slaat ze graag een boek open. “Wat Netflix betreft ben ik echt een alleseter”, vertelt ze. Ze heeft al heel wat series verslonden, maar die haar het meest bijstaan zijn Ozark, Suburra en House of Cards. “Ozark vond ik erg onverwacht en Suburra heel bijzonder.”  Het handige aan Netflix vindt Renny dat er aan het eind van een serie suggesties voor andere series worden gegeven. Toch heeft ze ook een andere manier om aan de voor haar bezienswaardige content te komen. “Ik zit veel op Twitter en daar haal ik de meeste informatie vandaan”, vertelt ze. “Mensen die je volgt, zijn mensen die op jou lijken en als die zeggen dat een bepaalde serie erg goed is, klik ik hem ook wel even aan.” Ook is ze in haar vrije tijd drie keer per week te vinden in de sportschool. “Ik volg lessen in Synergy. Dat is een soort circuitje waarbij je verschillende krachtoefeningen doet om oa je buik- en rugspieren te trainen.” Daarnaast is ze van plan het hardlopen weer op te pakken. “En verder ga ik ook graag uiteten.” Renny en haar man wonen in de binnenstad van Groningen en hebben zo hun favoriete restaurantjes op loopafstand. “Eén keer per week gaan we wel ergens heen.”

Op de vraag of ze nog dromen heeft, antwoordt Renny: “Ik zou graag nog voor langere tijd in Griekenland willen wonen, wat meer naar ons huis op Schiermonnikoog gaan en weer nieuwe dingen leren.” Het durven doen van nieuwe dingen is ook iets wat ze studenten graag zou willen meegeven. “Ga kijken wat je meer kunt, ontdek je talenten en ook je grenzen, en blijf altijd in beweging.” En “zonder wrijving geen glans”, af en toe moeten dingen even schuren, zo weet je dat je nieuw gedrag leert en weer op de goede weg zit.”

Benieuwd hoe Renny bij de opleiding Communicatie van NHL Hogeschool terecht kwam en meer over haar plannen na haar pensioen? In januari vind je de antwoorden in het magazine van De Ruis!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.