Op dinsdag 2 mei stond er voor de studenten van de minoren Online Journeys en Journalistieke Producties een bijzonder gastcollege op het programma. Vanuit het verre Zeeland kwam Wesley Singh, oprichter van het content platform Studentmind, om te vertellen over hoe het is om een landelijk platform te runnen en wat het belang van bloggen is voor jezelf.

Studentmind

In een iets te klein lokaal zit om 13.00 uur een groep van 30 personen, studenten en docenten, klaar voor het gastcollege van Wesley Singh. Na een wat rommelig begin, waarbij af en toe nog een student komt binnendruppelen, vertelt Wesley vol enthousiasme over Studentmind. Dat Wesley enthousiast is blijkt uit het feit dat hij niet stil kan staan en heen en weer loopt voor de groep. Hoewel ik me hier in het begin een beetje aan stoor, luister ik al gauw aandachtig naar zijn verhaal. Studentmind is een landelijk content platform voor en door studenten van marketing- en communicatieopleidingen.

Goed voorbereid als ik ben, surf ik op mijn laptop meteen naar de website toe en daar zie ik toch een knap staaltje webdesign. Knap werk dat iemand van 23 zo’n platform kan opzetten tijdens een minor Online Management! Wesley, nog steeds enthousiast vertellend over Studentmind, laat weten dat de site wordt gevuld door bloggers die allemaal een marketing- of communicatieopleiding volgen op een hogeschool in Nederland. Op de vraag of er ook studenten van de NHL actief zijn als blogger op het platform is Wesley kort: “Nee”. He, dat is nou weer jammer. Wesley belooft hier nog op terug te komen. Nog even afwachten dus.

Bloggen

Wesley besluit het verhaal over Studentmind af te kappen: “Gastcolleges die alleen maar over jezelf gaan zijn saai.” In mijn optiek slaat hij hier de spijker op zijn kop. Helaas wordt het tweede gedeelte van het gastcollege geen interactief gedeelte, maar een soort theoriecollege van een expert over bloggen. Wesley werkt veel met bloggers en weet daarom als geen ander dat bloggen een middel is voor online zelfprofilering. De namen van alles bloggers die voor Studentmind schrijven, staan op Google meestal bovenaan bij de zoekopdrachten. Voor deze personen is het bloggen een ijzersterk middel voor hun personal branding.

Ik zit nog steeds achter mijn laptop en Google ook mijn eigen naam maar eens. In één van de bovenste zoekresultaten zie ik De Ruis staan en denk: ‘Dit kan nog wel eens van pas komen later.’ Wesley geeft nog veel meer informatie, onder andere over je eigen blog opstarten en een aantal tips en tricks. Ineens krijg ik gewoon zin om ook een blog te schrijven over een passie van mij, voetbal. Terwijl ik een beetje wegdroom, omdat ik het helemaal al voor me zie, is Wesley inmiddels klaar met zijn gastcollege. Na het standaard vragenrondje maakt Wesley de verassing bekend. “Als je interesse hebt om blogger, eindredacteur of social media editor te worden voor Studentmind, spreek me zo nog even aan of stuur ons een mail.” Hiervoor haak ik af, maar misschien heeft de wereld er binnenkort wel een nieuwe blogger bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.