Dat social media niet meer weg te denken is als onderdeel van je bedrijf, wisten we al. Social media is een aanvulling op de communicatie met klanten. Maar wanneer is nu precies de beste tijd om te posten? En op welke dagen?

Het updaten van je social media is erg belangrijk. Maar wanneer en hoe vaak je je social media update, is een goede vraag. Je kunt uiteraard denken dat wanneer je veel post, mensen meer in aanraking komen met je bedrijf, waardoor er meer interactie ontstaat. Dit heeft echter ook een keerzijde. Wanneer je te vaak berichten post worden mensen, net als bij persoonlijk gebruik, moe van alle posts die zij voorbij zien komen van jou. Maar wanneer je te weinig post, zien zij het nut niet meer in van jouw social media kanaal. In beide gevallen loop je het risico volgers te verliezen. We gaan hier in op de tijd en de dag waarop je post.

Een tipje van de sluier

De makkelijkste manier om te bepalen wanneer jij het beste kunt posten, is om te bedenken wanneer zij zich tijdens school- en werkuren moe voelen of het ergst vervelen. Een tipje van de sluier die niet in de volgende Infographic is opgenomen: op zowel Facebook als Twitter is het uit den boze om na 20.00 uur iets te posten, op welke dag dan ook.

Socialmediadagtijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.