Elk jaar organiseert NHL Hogeschool de NHL Academy Awards. Dit is een prijsuitreiking waarbij studenten en docenten van NHL Hogeschool een prijs kunnen winnen voor hun ingezonden project. NHL Hogeschool biedt hiermee een podium voor alle bijzondere initiatieven van NHL-studenten en -medewerkers.

De awards zijn in 2006 verzonnen door de afdeling Marketing & Communicatie. Studenten en medewerkers die hun project inzenden kunnen mooie geldprijzen winnen. Het gaat om een juryprijs van €750,- en een publieksprijs van €500,-. Voor het prijzengeld wordt een budget gereserveerd in de jaarbegroting van de afdeling Marketing & Communicatie. Het prijzengeld is vrij te besteden. Het winnen van een Academy Award staat natuurlijk ook erg goed op je CV.

Doel
Het project is opgezet om een podium te bieden aan alle bijzondere, succesvolle en mooie projecten en initiatieven die door NHL studenten en medewerkers worden uitgevoerd. Op deze manier maken ze deze projecten beter zichtbaar, zowel binnen als buiten NHL Hogeschool.

Nominatie Leeuwarder Courant Awards
Voor het eerst sinds het oprichten van de Academy Awards, dingen winnaars dit jaar ook mee naar de Leeuwarder Courant Awards (mits het gaat om een studentenproject). Beide winnaars doen automatisch mee en de jury kiest ook nog een derde genomineerde uit. De Leeuwarder Courant Awards worden dit jaar voor het eerst gehouden. Ook deze award heeft als doel om studentenprojecten uit Leeuwarden in de spotlights te zetten.

Entertainment Meets Education
Een voorbeeld van een van de winnende projecten is het project Entertainment Meets Education, dat in 2012 de publieksprijs won. Hiervoor werkten studenten van de opleiding Communicatie die de minor Grafisch Design volgden samen met studenten van dezelfde opleiding die het vak Marketingcommunicatie volgenden. Het doel was om de band Vangrail steviger in de markt te zetten. De studenten marketingcommunicatie werkten aan een plan om dit te verwezenlijken, terwijl de grafische studenten zorgden voor een passende huisstijl. Dit is de eerste keer dat een groep studenten zo iets realiseerden voor een band. Deze samenwerking is dan ook uniek te noemen.

Eco-Acupuncture Florence
Een ander voorbeeld, dat de variëteit tussen de winnende projecten aantoont, is de winnaar van de juryprijs van 2013. Nicole Bakker, tweedejaars studente Bouwkunde, won met haar project Eco-Acupuncture Florence. Voor dit project bracht de studente een adviesrapport uit waarbij veel manieren werden geschetst waarop zonne-energie zo onzichtbaar mogelijk in de historische gebouwen en straten van Florence is te integreren.

Een award uitreiking kan een podium bieden aan studenten, maar ook aan medewerkers binnen een bedrijf. Het zorgt voor gemotiveerde en scherpe medewerkers. Medewerkers zijn gemotiveerder wanneer ze een goede samenwerking kunnen opbouwen en onderhouden met collega’s. Als er een materiële beloning tegenover staat, zullen ze ook gemotiveerder te werk gaan. Een leuke manier om je medewerkers een bepaald project aan te laten pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.