Door Lisa Noot

Kan jij ook geen oliebol meer zien? En ruikt jouw huis nog steeds naar die vette gourmetlucht? Of ben jij na al die kerstdiners wel even klaar met dat langdurige gekokkerel? Je bent zeker niet de enige! De hoogste tijd om jou weer eens wat inspiratie te geven voor een gezond recept dat in een handomdraai klaar is.

De feestdagen zijn weer voorbij en wat was dat weer genieten geblazen. Talloze Jamie Oliver kookboeken zijn over de tafel gevlogen en ik kan geen gourmetstel meer zien. Heb ik veel te veel gegeten? Jazeker! Heb ik daar spijt van? Zeker niet. Met de feestdagen draait het vooral om genieten met elkaar en haal je alles uit de kast (letterlijk en figuurlijk). Maar ook aan al dat geprop komt weer een einde. Het is weer tijd voor lekkere frisse recepten die je een kickstart geven voor het nieuwe jaar. Na al dat uitslovende gedrag in de keuken is het ook wel weer fijn om weer wat minder lang in de keuken te hoeven staan. Ik heb weer een erg snel en gemakkelijk recept voor je, waarvan de smaak je weg zal blazen. Je hebt maar  vijf ingrediënten nodig voor dit culinaire hoogstandje en met dit eenpansgerecht steel jij gegarandeerd de show! Ook betekent een eenpansgerecht amper afwas en daar wordt iedereen toch blij van. Klaar voor deze overheerlijke noedels? Hier gaan we!

Boodschappenlijstje: 400 ml kokosmelk, 1 el curry madras kruidenmix, 1 rode paprika, 200 g sugar snaps en 150 g udon noedels. Je kunt hier met 2 personen van eten en zo maak je het:

  • Doe de kokosmelk samen met de curry madras kruidenmix in een pan en breng deze aan de kook.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes.
  • Snijd ondertussen de topjes en onderkantjes van de sugar snaps af.
  • Laat de paprika zo’n 10 minuten in de kokosmelk meekoken. Voeg dan de noedels toe en 5 minuten later ook de sugar snaps.
  • Je eenpansgerecht is klaar als de noedels gaar zijn en de saus wat is ingedikt. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  • Enjoy je onepot noedels!

Als jij ook een fan bent van eenpansgerechten, moet je dit recept zeker een keertje uitproberen. Het is gezond, lekker en het staat binnen 20 minuten op tafel. Je kan je jaar niet beter beginnen dan met deze kleurrijke topper, enjoy!