Haar interesse in evenementen ontstond al toen ze zelf nog Communicatie studeerde. Nu gebruikt ze regelmatig eigen ervaringen voor het vak Eventmanagement. “Dan is het automatisch leuk om over te vertellen.” Wij spreken docente Lineke Borghuis over haar passie.

“Toen ik Communicatie studeerde kon je kiezen uit het grafische 2D en het ruimtelijke 3D.” Dat laatste richtte zich vooral op evenementen en dat koos Lineke als afstudeerrichting. “Het allerleukste vond ik dat we een gedeelte van evenementen mochten organiseren en vormgeven. Zo verzorgden we in het vierde jaar de aankleding van het Fries Filmfestival in de foyer van de Harmonie.” De dynamiek maakt een evenement zo leuk. “Je werkt er naartoe. Als het dan allemaal staat en draait is het resultaat ook zichtbaar en zie je meteen hoe het publiek erop reageert.”

“Ik ben wel echt zo’n regeltut”

Van kaartverkoop tot decor, Lineke was destijds vaak te vinden als vrijwilliger bij festival Noorderzon. “Ik liep daar op de betreffende dagen al rond en dacht: nou, dan kan ik ook wel wat doen hier. Dat is ook nog eens veel leuker!” Bij het decorteam van Noorderzon leerde ze haar huidige vriend kennen. Aan de keukentafel zijn evenementen inmiddels het gesprek van de dag.  Lineke draagt namelijk regelmatig een steentje bij aan zijn bedrijf, dat zich bezighoudt met de decorstyling van onder andere Tomorrowland en Eurosonic Noorderslag. “Het is heerlijk om naast je werk ook af en toe met je handen bezig te zijn.” Toch is Lineke het liefst projectleider. “Ik ben dan wel echt zo’n regeltut”, lacht ze. “Ik vind het fijn om de touwtjes in handen te hebben.”

Het mooiste evenement? “Tomorrowland! Daar is alles over de top, de organisatie is super strak en ze proberen er veel nieuwe technieken.” Ook zijn er evenementen die haar om andere redenen bijblijven. “Bij Paaspop kon je voor een tientje parkeren bij boer Anton.  Je moest dan met de auto door de koeienstal heen. Dan kom je heel anders binnen en vind je het niet erg om in de file te staan. Het is iets grappigs. Daar hou ik wel van. Bovendien gaat het tientje naar een goed doel uit de omgeving.” Afknappers vindt Lineke simpele dingen, zoals slecht geregelde wc’s. “Dat kan echt super irritant zijn.”

De voorkeur gaat uit naar culturele evenementen. “Maar ik vind het ook leuk als bedrijven zakelijke evenementen op een andere manier aanpakken”, geeft Lineke toe. Als voorbeeld noemt ze het PICNIC Festival. “Dat was een zakelijk congres in festivalsfeer. Je zit niet met z’n allen in een congresruimte met een netwerkborrel na, maar het evenement is wel gericht op het bedrijfsleven.” Welke culturele evenementen deze zomer op de planning staan? “Ik hoop naar het Pauperparadijs en Simmerdeis te gaan. Kadepop staat in ieder geval na de zomer gepland. Verder zien we het wel. In de zomer gaan we gewoon lekker op vakantie!”

                    Lineke en haar vriend bij Tomorrowland, met op de achtergrond                  de wereldbol (informatiepunt) die hij gemaakt heeft.


                      In de file bij boer Anton voor Paaspop.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.