Geschreven door: Lisa Noot 

Geen tijd. Geen geld. En geen kook-skills waar menig mens u tegen zegt. Voel jij je aangesproken? Blijf dan zeker even verder lezen, want ook in jou schuilt een keukenprins(es).

De winter is weer in volle gang en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben mij weer massaal aan het volproppen, want dit is gelukkig weer die tijd in het jaar waar we al dat gesnoep door de vingers zien. Dat lekkere eten, dat verdien je nou eenmaal, want joh, die beach body daar werk je na de feestdagen maar weer aan. Toch is een beetje variatie ook wel lekker en mag die diepvriespizza van je wel eens naar een iets hoger niveau worden getild. Zelfs als je blut bent, kan je nog best een creatie op tafel zetten. Willen wij een maaltijd om je vingers bij af te likken? Hell yeah! Hebben wij daar geld en tijd voor? Hell no! Met het recept wat ik nu met je ga delen, blaas jij al je vrienden en familie omver. Ready? Komt-ie!

Je hebt maar 5 ingrediënten nodig om dit feestmaal te kunnen bereiden en iedereen zal vechten om de laatste kruimels.

Boodschappenlijstje: 400 g kipfilet, 1 rode paprika, 3 el gyros kruiden, 1 Turks brood en 200 g belegen geraspte kaas. Zo doe je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de kip en de paprika in blokjes. 
  • Verwarm olie in een koekenpan en voeg de kipfilet samen met de gyros kruiden hieraan toe. Bak de kipblokjes in zo’n 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Voeg dan de paprika toe en bak die nog even mee.
  • Snijd een kapje van de bovenkant van het brood. Hol het brood uit, maar houd een flinke rand over. Het zachte gedeelte van het brood heb je verder niet nodig. Gooi dit zeker niet weg, je kunt hier croutons van maken voor bij een ander gerecht.
  • Vul het brood met de kip gyros en de paprika en strooi hier de kaas overheen. The more cheese the better.
  • Schuif het brood in de oven. Bak het 10 minuten (of als het een afbakbrood is 15 minuten) tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt en de kaas is gesmolten.
  • En aanvallen maar!

Dit is een heerlijk recept voor deze koude winterdagen en het ziet er ook nog eens instaproof uit. Iets wat ons o zo zware studentenleven iets opvrolijkt is nooit verkeerd, toch? Hopelijk wordt dit ook een van jouw favoriete gerechten. Ik zou zeggen probeer het uit en you can thank me later!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.