Of je nu student bent of een professional, je kunt niet zomaar alles weten. En dat is helemaal niet erg, want de weg naar Google is snel gevonden en het internet staat boordevol informatie. Toch is googlen vaak niet de snelste of handigste manier om jezelf iets te leren. Gelukkig hebben verschillende websites en organisaties daar al handig op ingespeeld door online studie-platformen te creëren. Er is één platform dat er volgens ons het meest uitspringt: ‘Skillshare’. Zeg maar vaarwel tegen Google en hallo tegen Skillshare, want vanaf nu leer je alles heel gemakkelijk zelf!

De wereld aan kennis
Skillshare is eigenlijk een internationale online school, waar meer dan 24.000 lessen opstaan over van alles wat je maar kunt bedenken. Skillshare heeft als doel om kennis voor iedereen, die bereid is te leren, beschikbaar te maken. Dit is dus hét platform om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen. Iedereen kan zich hier inschrijven om meer te leren, kennis over te dragen of het netwerk uit te breiden. Er zijn op dit moment al meer dan 4 miljoen leden.

De expertise van de docenten is wat Skillshare uniek maakt. De vakgebieden lopen uiteen van marketing en tekenen tot fotografie en programmeren. Wat de docenten allemaal gemeen hebben is dat ze doeners zijn. Hun expertise is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Dit is het soort informatie dat je vaak niet in boeken vindt.

Voor ieder wat wils
Bij het aanmelden kun je kiezen voor een gratis account, een premium account en zelfs voor een team-account. Dit laatste is erg geschikt voor bedrijven. Hier kan een bedrijf groepskorting krijgen, makkelijk leden van het team af- en aanmelden en een overzicht krijgen van de voortgang van de teamleden. Bij een premium account (vanaf 8 euro per maand) heb je onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal, zonder tussenkomst van advertenties. Ook kun je het lesmateriaal downloaden voor offline gebruik. Gaat die 8 euro toch jouw studentenbudget te boven? Dan is er dus nog het gratis account. Met zo’n account krijg je gelukkig ook al toegang tot ontzettend veel lesmateriaal!

Na het aanmelden kun je jouw interesses aanvinken. Op basis van deze persoonlijke voorkeuren kun je één of meerdere cursussen kiezen. De cursussen zijn opgebouwd uit meerdere filmpjes en bevatten vaak ook oefenopdrachten. Deze filmpjes zijn niet alleen erg leerzaam, maar ook heel leuk om naar te kijken! Binnen zo’n cursus kun je feedback geven of vragen aan medestudenten. Dit helpt ook weer om nóg beter te worden en kritischer te kijken.

Gedeelde interesses
Er bestaat een grote kans dat je familie en vrienden niet zo geïnteresseerd zijn als jij in die nieuwe brei-techniek of Indesign-functie. Daarom kun je je sinds kort ook inschrijven voor bepaalde groepen. Dit is een erg leuke en gemakkelijke manier om nieuwe contacten te leggen in jouw vakgebied, of het vakgebied dat jouw interesse heeft. Hier kun je vragen stellen, je werk delen en wederom feedback geven en vragen. En natuurlijk gewoon lekker kletsen met mensen die wél geïnteresseerd zijn in die nieuwe Indesign-functies!

Aan de slag!
Zoals je misschien hebt gemerkt zijn wij al razend enthousiast. Ben jij er ook klaar mee om steeds maar om hulp te moeten vragen? Wil je heel graag die ene nieuwe skill leren? Of wil jij gewoon de állerbeste worden in jouw vak? Dan raden wij aan om eens een kijkje te nemen op hun website. Veel plezier en zelfontwikkeling gewenst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.