Al twee dagen krijgt de video van de ‘Franse Spiderman’ online enorm veel aandacht. Zonder twijfel besloot de 22-jarige Malinese migrant Mamoudou Gassama naar de vijfde verdieping te klimmen om een klein jongetje, bungelend aan de balustrade, te redden van een val. Gassama had echter geen verblijfsvergunning, maar na zijn heldenactie werd hij door de president van Frankrijk bedankt en mag hij blijven. Een nieuwe ontwikkeling in de kracht van video.

Geschreven door: Rick Beimers & Tabita Reitsma

Online video gaat een steeds grotere rol spelen bij mensen wat betreft de voorziening van informatie en entertainment. Toch zijn er nog veel social media platforms en natuurlijk ook organisaties waarbij video nog geen dominante rol speelt in hun strategie. De vraag aan hen is dan ook als volgt; moeten deze organisaties deze vorm van content communicatie opnemen in hun marketingstrategie, zodat ze relevant blijven in de toekomst?

“Jongeren kijken per dag gemiddeld twee uur en een kwartier naar een scherm, waaronder dat van hun smartphone, terwijl ze maar tien minuten lezen’’, aldus De Volkskrant. Het is vooral de jongere generatie die het bekijken van video’s verkiest boven de traditionele nieuwsmedia. Een aantal social media platforms weten door deze nieuwe, belangrijke vorm van content hun doelgroep al te bereiken. Denk aan YouTube, Snapchat en Instagram.

De populariteit van online video en de interactieve mogelijkheden ervan hebben er in de loop der jaren voor gezorgd dat dit steeds breder wordt ingezet. Eerst werd het puur gebruikt om de doelgroep te informeren en om de naamsbekendheid te vergroten. Nu is online video aanwezig in alle stappen van de customer journey.

Als het gaat om potentieel bereik, dan zijn de mogelijkheden van online video eindeloos. Het gebruik ervan wordt als iets vanzelfsprekends gezien. In het huidige tijdperk waarin je dagelijks te maken hebt met een enorme hoeveelheid informatie, is het voor kleinere organisaties van belang om content te leveren die gemakkelijk geconsumeerd kan worden. Wanneer informatie te lastig wordt, dan zal de consument eerder naar een concurrent gaan die de informatie goed weet te verpakken in een online video.

Het is natuurlijk de keuze van de organisaties of ze online video toelaten in hun communicatiestrategie. Het is belangrijk dat de organisatie altijd het beoogde doel en de doelgroep voor ogen houdt. Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden, maar soms zijn woorden ook nodig. Het is dus aan hen om de juiste balans te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.