Het communicatievak wordt ook verstaan door enkele leden van de Koninklijke Familie. Ben je benieuwd wie je tegen zou kunnen komen op de communicatieafdeling? Hieronder is een lijst samengesteld van koninklijke communicatieprofessionals.

Prins Constantijn is de derde zoon van Prinses Beatrix en Prins Claus. De Prins werkte van 2003 tot 2008 bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als adviseur Europa-communicatie. Zijn taak was hierbij om de staatssecretaris voor Europese Zaken van advies te voorzien over de opstelling en uitvoering van de communicatiestrategie inzake Europese samenwerking.

De vrouw van Prins Constantijn is Prinses Laurentien. Zij heeft een Master of Journalism aan de University of California te Berkeley in de Verenigde Staten op zak. Tot 2003 vervulde Prinses Laurentien diverse internationale communicatiefuncties.

Prinses Marilène is getrouwd met Prins Maurits. Deze prinses studeerde bedrijfskunde, met als afstudeerrichting marketing. Ze heeft gewerkt bij Koninklijke Ahold NV in diverse commerciële en marketingfuncties (voornamelijk op het hoofdkantoor van Albert Heijn).

Prinses Anita is in het huwelijk getreden met Prins Pieter-Christiaan. De Prinses studeerde af in de richting communicatiewetenschap aan de Amsterdamse Universiteit. Ze heeft in verschillende marketing- en managementfuncties gewerkt.

Prinses Aimée is de vrouw van Prins Floris. Prinses Aimée werkte van 2010 tot en met 2015 voor de ANWB (marketing en sales). Daarvoor heeft ze nog gewerkt bij een ander bedrijf op de afdeling marketing en communicatie.

Bron: Het Koninklijk Huis

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.