Zingen, reizen, tennissen, lezen en muziek luisteren, Laura Lemke is een bezige bij. Naast alle tijd die ze in haar hobby’s steekt is Laura vier dagen in de week aanwezig op de NHL Hogeschool. De meesten zullen Laura kennen van haar werk bij het Kenniscentrum Communicatie, maar één dag in de week is ze ook actief als beleidsadviseur internationalisering.

Laura Lemke werkt al bijna drie jaar binnen het Kenniscentrum Communicatie. Voorbeelden van werkzaamheden die Laura verricht zijn: gesprekken met bedrijven over communicatievraagstukken, het binnen halen van nieuwe opdrachten of stageplekken via alumni, betrokken zijn bij de exchange students. Laura zorgt dus vooral voor het contact met de praktijk. ‘Dat vind ik het leukste, het contact! Met studenten, maar ook met bedrijven waar we mee samenwerken’.

Laura is een oud-student van de opleiding Communicatie. ‘Mijn collega’s nu, zijn ook mijn docenten geweest’. Na het afronden van de opleiding Communicatie heeft Laura een jaar bij de Overijsselse Bibliotheek Dienst gewerkt als communicatiemedewerker/adviseur. Dit was nog niet wat Laura zocht, maar wat miste er?  Ze is opnieuw twee jaar gaan studeren. ‘Ik heb de master ‘’Culture, Organisation and Management’’ gevolgd, aan de VU in Amsterdam’. Haar scriptie ging over het internationaliseringproces binnen het hoger onderwijs. Na een aantal onderzoeken en communicatieklussen in Amsterdam is ze terug naar Zwolle verhuisd om samen te wonen met haar vriend. Op dat moment kreeg ze de kans om bij het communicatiebureau HajemaCommunicatie in Groningen aan de slag te gaan. Elke dag ging ze op en neer. ‘Reizen is voor mij nooit een ding geweest. Ik ben gewoon dol op reizen en zelfs treinreizen vind ik leuk’. Alsnog had Laura het idee dat er iets miste, maar wat? Ze is opnieuw het onderwijs in gegaan. ‘Ik heb er zelf heel bewust voor gekozen om binnen het onderwijs te werken omdat ik gewoon weet dat daar mijn toekomst ligt’. Samen met een combinatie van internationalisering heeft Laura gevonden wat ze zocht. Dit waren eigenlijk twee dromen die uitkwamen voor Laura, binnen haar functies op de NHL.

Laura heeft in haar leven al heel wat plekken op de wereld bezocht. Afgelopen zomer was ze nog in Sri Lanka te vinden. De reizen gaan voornamelijk richting Azië. ‘Ik functioneer heel goed in de Aziatische cultuur. Ik ben best wel perfectionistisch en best wel van de controle en daar kan ik dat wel helemaal loslaten, omdat daar gewoon de dingen gebeuren zoals ze gebeuren’.

 
Sri Lanka, 2017                                     China, 2017

Niet alleen in haar vrije tijd, maar ook voor het werk gaat ze regelmatig naar het buitenland. ‘Ik ben net terug uit China, twee weken geleden, daar was ik mee als begeleider van het Dutch Lions & Chinese Dragons project. Dat is een project dat we samen met een Chinese partner doen’.  In september was ze nog te vinden in Sevilla voor een congres. De droombestemming van Laura en haar vriend is Afrika. ‘Ik ben echt een dierenmens, ook een mensenmens, maar ook een dierenmens. Dus ik zou heel graag naar het continent Afrika willen’.

Naast haar liefde voor reizen houdt Laura ook enorm van zingen. Ze zingt al haar hele leven in bandjes en koortjes. ‘Ik heb vroeger gezongen in een rockband, maar het genre paste niet helemaal bij me’, lacht Laura. Verder is Laura in haar vrije tijd sportief en trekt ze graag haar tennisschoenen aan.

 
4Muse, de band waar Laura in zingt

Ondanks dat er al twee dromen zijn uitgekomen, blijft Laura verder dromen op het gebied van haar carrière. ‘In de toekomst zou ik graag nog eens voor de klas staan, dat lijkt me heel tof. Niet de hardcore communicatievakken, maar dan de interculturele vaardigheden/ communicatievakken’. Laura hoopt dat dan te kunnen combineren met haar huidige werkzaamheden: ‘Alles wat ik als docent in de praktijk zie gebeuren kan ik dan meenemen in mijn beleidsfunctie. En andersom, wat er in het beleid beschreven staat kan ik dan als docent ook in de praktijk brengen. Dat zou voor mij een ultieme combinatie zijn’.

Op de vraag wat Laura de communicatiestudenten nog mee wil geven moest ze even goed nadenken. Ze wil voornamelijk meegeven om op te komen voor jezelf, maar ook open te staan voor anderen. ‘Verlies jezelf niet in het collectief. Bewaak je eigen identiteit en doe vooral wat jij leuk vindt, waar je blij van wordt’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.