Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week derdejaars communicatiestudent Sanne Vast, die gek is op media en evenementen.

Wat ik onder ambitie versta is iets doen wat je heel erg leuk vindt en gewoon je passie achterna gaan. Iets wat je in gedachten hebt waar je naartoe wilt werken en daar helemaal voor gaan. Ik weet nog niet precies waar ik naartoe wil. Ik wil graag in de mediawereld werken, want ik vind tv heel erg leuk. Maar het zou net zo goed op een redactie of een online redactie kunnen zijn. Of iets met evenementen.

Evenementen zaten er vroeg in bij mij, want mijn vader doet dat veel. Dus toen kreeg ik het al mee en ik vond het zelf ook leuk. Ik hielp mee met een aantal grote evenementen in Delfzijl en toen ben ik er een beetje ingerold. Vorig jaar heb ik meegeholpen met DelfSail. Dit is een heel groot maritiem evenement van vier dagen. Grote schepen uit allerlei landen liggen dan een paar dagen in de haven van Delfzijl en die kun je bekijken. Er wordt van alles omheen georganiseerd. ‘s Avonds zijn er altijd concerten en overdag is er ook de hele tijd muziek.

Mijn project begon klein, maar uiteindelijk zat ik in drie verschillende commissies. Ik ben bij het mediateam terechtgekomen. Met dat team hebben we de hele social media van DelfSail verzorgd en alles wat daarbij kwam kijken. In die week zelf was het team veel groter dan in de periode daarvoor. Het was veel, maar superleuk om mee te maken. Tijdens het evenement was ik de hele dag op pad om het hele terrein over te gaan. En om alle leuke dingen te filmen en foto’s te maken. Met het mediateam hadden we ‘s ochtends overleg. Daarna ging ik dan mijn video van de dag ervoor monteren. ’s Avonds was er elke keer een concert. Dan lag ik echt mega laat op bed en ik moest er weer vroeg uit. Dus aan het eind was ik helemaal gesloopt.

Het is één van de grootste ervaringen die ik tot nu toe heb gehad en het was echt heel erg leuk. Ik heb daar zoveel mogen doen, dat het eigenlijk als een stage voelde. Ik heb in een korte tijd veel geleerd en meegemaakt. Na school wil ik met mijn eigen projectjes bezig. Video’s en foto’s maken in opdracht. Ook wil ik meer met evenementen gaan doen. En dan wil ik een leuke baan gaan zoeken in de mediawereld als dat lukt. Als dat niet direct lukt, ga ik eerst voor mezelf bezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.