Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week derdejaars communicatiestudent Sjoerd Nijdam, die graag de nieuwe Mart Smeets wil worden en na zijn studie de wereld wil gaan verkennen. 

Toen ik nog een kleine jongen was wist ik al dat ik later in het communicatie vakgebied aan de slag wou. Daarbij wilde ik graag de journalistieke kant op, omdat ik toen al bezig was met schrijven. Voor de lokale voetbalclub schreef ik wedstrijdverslagen van mijn eigen team en voor de dorpskrant schreef ik berichten over activiteiten. Hier kreeg ik erg veel positieve reacties op en dit heeft mij doen besluiten om de opleiding Communicatie en de minor journalistieke producties te gaan volgen.

Mijn droom is om uiteindelijk aan de slag te gaan als allround journalist voor een krant, omdat tekst nog steeds mijn voorkeur heeft. Ook heb ik veel passie voor tv en hoop ik na het werken bij een krant met mijn gezicht op de buis te komen. Mijn ambitie hierbij is om de nieuwe Mart Smeets worden, omdat hij ook de overstap van krant naar tv heeft gemaakt. Maar om klein te beginnen wil ik volgend jaar eerst afstuderen in de sportwereld. Als het even meezit houd ik hier een vaste baan aan over en kan ik beginnen met het toewerken naar deze ambitie.

In het dagelijks leven heb ik de ambitie om nog een keer met een kerstmuts op een strand in Australië te liggen, in plaats van in de kou hier kerst te vieren. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ik ben iemand die nog veel van de wereld wil zien. Bovendien heb ik in Australië familie wonen. Daarnaast zit reizen in mij en ben ik nieuwsgierig en sociaal aangelegd. Door deze ambitie leer ik andere culturen en leefwijzen kennen. Ohja, en als sportliefhebber ben ik natuurlijk ook erg benieuwd naar andere sporten die ze daar doen.

Kortom, voordat ik een huisje/boompje/beestje heb, hoop ik veel van de wereld te hebben gezien. Als ik alles uit mijn afstudeerstage haal, kan ik vervolgens aan het werk en beginnen met mijn eerste ambities waar te maken. Uiteindelijk hoop ik binnen zeven jaar veel mooie, verre en onvergetelijke reizen te hebben gemaakt en veel nieuwe mensen heb leren kennen. Daarnaast wil ik binnen nu en vijftien jaar mijn grootste ambitie, het worden van een bekende sportjournalist, waar maken. Als dit lukt kan ik zeggen dat al mijn ambities en dromen zijn uitgekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.