Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week vierdejaars communicatiestudent Sanne Hoogstra, die nu afstudeert bij Probo in Dokkum. Na haar stage gaat ze daar aan de slag als productontwikkelaar. Haar ambitie is om creatief en projectmatig werken dichter bij elkaar te brengen.

Ambitie is voor mij het willen bereiken van een bijna onmogelijk doel. Ambitie is de lat hoog leggen, en er alles aan willen doen om dit te bereiken.

Toen ik aan de opleiding communicatie begon, wist ik eigenlijk meteen al welke richting ik op wilde. Hiervoor heb ik een studie als interieuradviseur afgerond. Doordat ik uit het ‘creatieve’ wereldje kwam, wist ik meteen al dat ik mij op de creatieve aspecten van communicatie wilde gaan richten.

Daarom heb ik in jaar 3 de minor Art en Copy gedaan. Ik vond dit een erg leuke minor, ook weer vanwege het creatieve aspect. Doordat ik me de opdrachten helemaal eigen kon maken en er als het ware mijn eigen handtekening onder kon zetten, werkte ik met volle motivatie aan het eindresultaat.

Om de creatieve lijn door te zetten, heb ik visuele communicatie als afstudeerrichting gekozen. Mijn belangrijkste afweging daarbij was of ik het interessant vind en het bij mijn opleiding als interieuradviseur aansluit. Want daar ligt nog altijd mijn passie!

Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij Probo in Dokkum. Probo is een grafisch printbedrijf dat veel opties aanbiedt op het gebied van groot formaat printen. De kracht van Probo ligt in het feit dat ze alleen aan resellers leveren. Dit betekent dat ze niet actief zijn op de eindmarkt, maar dat de producten alleen worden verkocht voor de wederverkoop. Verder is Probo innovatief op het gebied van print. Zo hebben we de eerste textiel printer staan die weer een compleet nieuwe markt aanspreekt. En met mijn interieurachtergrond is dit super gaaf om te zien! Dagelijks zijn we met zijn allen bezig om nieuwe producten te ontwikkelen, maar ook om bestaande producten te verbeteren.

Mijn werkzaamheden variëren heel erg per dag. Mijn eigen onderzoek schrijven is een belangrijk onderdeel van mijn stage. Daarnaast help ik mee de website te optimaliseren en ben ik deels verantwoordelijk voor de Engelse en Duitse versie van de website. Maar ook social media, data in kaart brengen en sparren over (de uitvoering van) mogelijke ideeën behoort tot mijn takenpakket.

Na mijn afstuderen ga ik bij Probo aan de slag als productontwikkelaar. Het is dan mijn taak om de benodigde informatie te verzamelen zodat nieuwe en bestaande producten op de afgesproken tijd live gaan. Als schakelpunt heb ik met alle betrokken partijen contact. Daarnaast ben ik vrij om ideeën in te brengen om het product op de markt te brengen. Ook hierin kan ik mijn creativiteit weer kwijt.

Naast mijn nieuwe baan heb ik ook nog de ambitie om heel veel mooie reizen te maken. Er zijn nog genoeg plekken op de wereld die ik graag wil zien. Waar ik dingen kan doen die in Nederland niet kunnen, zoals een ritje door de jungle maken op een olifant! Zuid-Afrika staat sowieso hoog op mijn verlanglijstje. Ik houd van plannen, maar het lijkt me fantastisch om uit mijn dagelijkse ritme weg te gaan en te zien wat er op mijn pad komt.

Over 10 jaar hoop ik nog steeds volop van het leven te genieten en alle leuke en uitdagende kansen aan te grijpen. Met familie en vrienden om me heen en misschien ook wel een eigen gezin. Wie weet wat de toekomst brengt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.