Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week communicatiestudente Rixt Hellema, die van creatief bezig zijn maar geen genoeg krijgt…

“Alles wat met fotografie, schilderen, tekenen, woorden, vintage, bloemen en mooie uitzichten te maken heeft, maakt mij blij en inspireert mij. Ik vind het dan ook moeilijk om mijn ambitie in één woord te vangen. Wel kun je stellen dat al die dingen die ik zo leuk vind, te maken hebben met een bepaalde creativiteit waarvan ik nooit genoeg krijg. Ik ben gek op kneuterige winkeltjes en zou niets liever willen dan er zelf ooit één beginnen.

Zo vind ik het erg leuk om mooie, vintage kringloopgelukjes te scoren en deze door te verkopen of zelf te bewaren. Ik ga bijna elke week wel even kijken of er nog tweedehands spullen zijn die mij aanspreken. Zit er wat bij? En dan bedenk ik in de auto terug hoe ik deze ‘nieuwe’ kringloopvondst zo mooi mogelijk op de foto kan zetten en welke spulletjes ik daarbij nodig heb. Niet alle meubels verkopen even goed, dus ondertussen bedenk ik ideeën hoe ik ze op een andere manier kan verkopen.

Alle bezigheden die ik net noemde, behoren tot mijn hobby’s. Mijn droom is dan ook om een eigen plek te hebben waar al die hobby’s samenkomen en daar uiteindelijk zelfs mijn werk van te maken. Op dit moment werk ik als freelancer bij Wonen & Co, de bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Hier heb ik vorig jaar stage gelopen en tot mijn geluk mocht ik blijven. Ik blog hier over allerlei onderwerpen die te maken hebben met wonen, zoals DIY-projecten.

“IK BEN EEN DROMER, KIJK GRAAG OM ME HEEN EN BEDENK IN GEDACHTEN IDEEËN WAAR IK MISSCHIEN OOIT IETS MEE GA DOEN”

Verder heb ik nog zoveel dingen op mijn lijstje staan die ik wil doen! Zo wil ik graag een cursus schilderen volgen, maar ook nog in pottenbakken, tekenen, bloemschikken en fotografie. Het lijkt mij ontzettend leuk om daar meer over te leren. Ik gebruik mijn vrije tijd om hier alvast wat in te oefenen. Zo schilder ik af en toe met aquarelverf en probeer ik mooie plaatjes te schieten met mijn camera. Voor deze dingen maak ik ook tijd, omdat ik het erg belangrijk vind dat je dingen doet die je inspireren. Ik ben bijvoorbeeld een heel gelukkig mens als ik op zondagochtend met een kop koffie (én natuurlijk taart) lekker zit te tekenen of te schilderen. Maar ook wanneer ik weer een ‘nieuw’ vintage kastje koop bij de kringloop.

Ik ben dus een dromer, kijk graag om me heen en bedenk rustig in gedachten ideeën waarmee ik misschien ooit iets ga doen. Het is denk ik de wereld om mij heen die mij inspireert. De natuur is in ieder geval een grote inspiratiebron. Maar ook mooie, oude panden maken mij nieuwsgierig. Verder kijk ik graag naar mooie plaatjes op Pinterest en Instagram. Er zitten zoveel goede illustrators, tekenaars, schrijvers en fotografen op die mediums; ik kan er geen genoeg van krijgen om die mensen te volgen.

Hoe mijn toekomst er precies uit zal komen te zien, weet ik niet precies. Maar dat vind ik eigenlijk ook niet erg. Op dit moment heb ik een leuk baantje en ik hoop dit voorlopig nog wel even te kunnen doen. Verder wil ik mij gewoon lekker verdiepen in mijn hobby’s. Ook mag ik nog twee keer stage lopen en ik hoop dat één daarvan misschien bij een beeldend kunstenaar/illustrator zal zijn. En wie weet wat daar dan weer uit komt rollen…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.