Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week derdejaars communicatiestudent Rick Biemolt, die vol passie over zijn gelijknamige audiovisuele bedrijf vertelt.

Onder ambitie versta ik hetgeen waar je passie en liefde voor hebt, iets waar je oneindig lang mee door kan gaan. Datgene waar je ambitie voor hebt is consistent, maar toch ook erg veranderlijk. Als kleine jongen zag ik mezelf namelijk groot worden als een razend populaire rockartiest. Deze ambitie heb ik al snel opgegeven, de muziekindustrie was simpelweg niet voor me weggelegd. Muziek is nu mijn passie geworden, het maken van audiovisuele producties mijn ambitie.

Deze ambitie komt deels voort uit één van de grootste opdrachten die ik heb mogen doen tijdens mijn stage in Malta. Daar liep ik stage bij de fotograaf Kurt Arrigo, Malta’s meest bekende en naar mijn mening beste onderwaterfotograaf. Hij is onder meer bekend van fotoshoots voor merken als Bacardi en Rolex. Een grote jongen dus. Ik moest de content die hij had geschoten, omzetten tot een mooie teaser. Al met al heb ik tijdens deze stage oog gekregen voor detail en ben ik anders gaan kijken naar het monteren van content. Na mijn buitenlandse stage ben ik toch in het audiovisuele gebied blijven hangen, op wat voor manier dan ook.

Zo ben ik ongeveer vier jaar geleden begonnen met het opzetten van een eigen audiovisueel bedrijf, onder de naam Rick Biemolt. Nu zal je wel denken, waarom deze naam? Ik geloof dat geïnteresseerden sneller op de naam van een persoon zoeken, dan op een deftige naam van een bedrijf. De werkzaamheden die ik voor mijn bedrijf verricht, zijn voornamelijk animaties, filmen en het maken van montages. Ik wil dit bedrijf laten groeien en er uiteindelijk voor zorgen dat ik van mijn ambitie kan leven. Aan stimulatie zal het in ieder geval niet liggen, ik krijg vele positieve reacties op mijn producties.

Toch ben ikzelf niet altijd geheel tevreden over mijn eigen producties. Ik ben van mening dat ik mezelf nog erg kan verbeteren op het gebied van audiovisuele producties. Ik zie altijd weer verbeterpuntjes als ik mijn eigen producties terugkijk. Zelfs de montage voor Kurt Arrigo bevat nog wel elementen die ik naar mijn mening beter had kunnen doen. Daarom wil ik me individueel altijd blijven ontwikkelen. En daar heb je hulp van anderen bij nodig! Je kunt iets nog zo goed alleen kunnen, maar de beste dingen maak je toch echt samen. Ik ben namelijk naast de werkzaamheden binnen mijn eigen bedrijfje ook druk in de weer voor Hassing Producties, een filmproducent die allerlei zzp’ers uit diverse vakgebieden laat samenwerken. Door ieders individuele kwaliteiten te bundelen  en kom je volgens mij tot het hoogst haalbare resultaat.

Zo zie ik mijzelf ook als persoon. Ik ben altijd bereid om anderen te helpen en zoveel mogelijk van mijn kennis te delen. Dat komt voort uit iets wat ik tijdens deze opleiding heb geleerd: het krijgen van feedback op groepsopdrachten maakt je eindproduct als groep beter, maar laat jezelf als individu ook doorgroeien. De input van anderen kan bijvoorbeeld zorgen voor een andere kijk op je productie, waardoor deze juist nóg beter wordt. Ik hoop dan ook nog vele dingen te produceren. Samen.

Benieuwd naar wat Rick naast zijn teaser voor Arrigo allemaal heeft geproduceerd? Neem dan snel een kijkje op zijn website!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.