Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week Pleuni Hermans van de minor Journalistieke Producties over de wereld van de media.

“Mijn naam is Pleuni Hermans. Ik ben 20 jaar en zit in het derde jaar van de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) op Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ik doe dus niet officieel de opleiding Communicatie, maar ben op dit moment bezig met de minor Journalistieke Producties. Ik heb gekozen voor de opleiding MEM omdat ik geïnteresseerd ben in media. Ik interesseer me in hoe programma’s worden gemaakt, maar ook tijdschriften heb ik altijd interessant gevonden. Tijdens het eerste jaar van de opleiding, heb je acht weken praktijk. Hierbij leer je de verschillende sectoren kennen (print/digitale media/audiovisueel en muziek). Ik had vooral zin in de audiovisuele opdrachten, maar ik vond print verrassend genoeg ook erg leuk.

Vroeger had ik nooit de ambitie om iets in de mediawereld te gaan doen. Toen wilde ik meer een standaard beroep, zoals kapster. Aan het begin van de middelbare school wilde ik altijd de hotelschool doen, maar hier ben ik na de open dagen al snel van afgestapt, omdat het toch niet was wat ik wilde.

Mijn droom is om uiteindelijk mee te werken aan mooie en vooral grote producties voor tv. Het lijkt me erg leuk om aan grote producties zoals The Voice of Holland mee te werken, maar aan de andere kant ben ik ook wel geïnteresseerd in het maken van documentaires en films. Over vijf jaar hoop ik mijn diploma te hebben behaald en ergens woonachtig te zijn in het westen van het land, waar ik werkzaam zal zijn als opnameleider of productie assistent.

In het derde jaar van de opleiding moesten we een minor kiezen. In eerste instantie wou ik de minor Televisie doen in Amsterdam. Het was een kleine kans dat ik hiervoor uitgekozen werd omdat er maar zes mensen buiten de Hogeschool van Amsterdam werden gekozen en daar zat ik helaas niet tussen. Toen moest ik op zoek naar een andere en zag ik deze. Deze trok mij aan, omdat je meer kan leren over teksten schrijven, maar ook over welk beeld er past bij een artikel.

Ik begin (als alles goed gaat) aan het einde van de zomer aan mijn laatste studiejaar. Dit houdt in dat we stage gaan lopen. Ik houd mij dus vooral bezig met stages zoeken en bekijken hoe ik dit jaar ga inrichten. Mijn ambitie op dit moment heeft dan ook vooral met school te maken. Ik wil graag dit jaar de minor goed afronden, zodat ik een goed begin kan maken aan het laatste jaar.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.