Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week communicatiestudente Marit Voogd, die bijna terugkomt naar Nederland na het volgen van haar minor in Hong Kong.

“Al van jongs af aan ben ik omringd door mensen met verschillende nationaliteiten. Ik heb namelijk acht jaar in Azië gewoond, waarvan twee jaar in Thailand en zes jaar in Vietnam. Hierdoor sta ik open-minded in het leven en ben ik altijd nieuwsgierig naar het verhaal ergens achter. Zo heb ik ook geleerd om vanuit verschillende perspectieven naar dingen te kijken en heb ik een brede wereldkennis opgebouwd. Tijdens mijn studie zorgt dit ervoor dat ik een communicatievraagstuk vanuit verschillende perspectieven benader. Daarnaast ben ik kritisch en neem ik niet snel genoegen met minder. Als ik ergens voor ga, zet ik me daar 100% voor in.

“Hierdoor sta ik open-minded in het leven en ben ik altijd nieuwsgierig naar het verhaal ergens achter”

Ik heb me voor X-Honours aangemeld, omdat ik opzoek was naar extra uitdaging. Niet alleen was ik opzoek naar meer verdieping, maar ook naar verbreding. X-Honours bood me dit allemaal. Het leuke hieraan vind ik het samenwerken met studenten van andere opleidingen en het opbouwen van een netwerk. Ik heb gemerkt dat ik ontzettend gegroeid ben sinds ik met X-Honours begonnen ben. Zo durf ik meer, ben ik niet bang om voor een grote groep te presenteren en sta ik zelfverzekerder in het leven.

Geïnspireerd door mijn periode in Azië wilde ik me altijd al zo internationaal mogelijk oriënteren. Dit had ook invloed op mijn keuzes binnen de opleiding. Zo heb ik het vak Global Citizenship gevolgd en besloot ik een minor in het buitenland te doen.
Na de eerste voorlichtingsavond over deze buitenlandse mogelijkheden hoefde ik niet twee keer na te denken. Ik wist meteen dat ik dit avontuur aan wilde gaan!
Hong Kong was de bestemming die ik gelijk voor ogen had. Een persoonlijk doel van mij was om meer los te laten en zoveel mogelijk kansen aan te grijpen. In Nederland ben ik toch vaak op controle gericht, nu wilde ik meer de teugels laten vieren. Deze periode heeft me zoveel moois opgeleverd. Zo leerde ik hoe het is om op een campus te leven.
Ook leerde ik leven in de grote indrukwekkende stad Hong Kong en heb ik een groot internationaal netwerk opgebouwd.

“Ik wist meteen dat ik dit avontuur aan wilde gaan”

Ik hoop mijn grote passie reizen te kunnen combineren met een toekomstige baan in de marketingcommunicatie. Ik denk dat ik mij in dit dynamische en interessante werkveld voortdurend kan blijven uitdagen en op de hoogte kan blijven van alle trends. Ook op privégebied wil ik me blijven ontwikkelen. Zo wil ik flexibeler in het leven staan en kansen blijven aangrijpen. De keuze voor X-Honours en voor het studeren in het buitenland, inclusief alle gemaakte reizen, hebben hier al een groot deel aan bijgedragen. Toch is er nog altijd ruimte voor groei!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.