Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week derdejaars communicatiestudent Joukje de Jong, die door haar stage een verborgen talent ontdekte.

Drie jaar geleden koos ik voor deze opleiding omdat ik iets met tekst wilde doen. Aangezien schrijven naast toneelspelen al sinds jongs af aan een creatieve uitlaatklep is, wist ik waar ik het moest zoeken.

Het is natuurlijk geen verrassing, dat als je wat met tekst wilt doen, je voor de minor journalistieke producties kiest. Gelukkig is deze minor erg breed en beperkt het zich niet alleen tot de journalistiek. Persoonlijk vind ik het brede gedeelte erg goed bij mij passen. Want hierdoor leer ik niet alleen goed tekstueel te schrijven, maar ontwikkel ik mij ook op het visuele gebied. Ik leer nu dingen die ik nog niet wist op het gebied van film en fotografie. En dat sluit perfect aan op mijn motto: ’’zoveel mogelijk leren en leuk vinden wat je doet’’!

”Volgens mij heb ik na de basisschool zelfs niks meer over de Friese taal geleerd”

Het afgelopen halfjaar heb ik ontzettend veel geleerd dankzij mijn stage bij Afûk. Maar in het begin was het pittig, want ik moest Fries schrijven. En natuurlijk helpt het als Fries je moedertaal is, maar het schrijven is hele andere koek. Volgens mij heb ik na de basisschool zelfs niks meer over de Fries taal geleerd. Maar ik kwam erachter dat zolang je er maar mee bezig bent, je heel snel dingen oppikt.

Voor mij is ambitie iets wat je heel erg graag wilt. Iets waar je je passie in kwijt kunt. Het hoeft niet persé heel groot te zijn, zolang je er maar gelukkig van wordt. Je moet vooral achter de dingen staan die je doet, en niet omdat het moet! Vergeet niet dat je in het hier en nu leeft en dat je ambitie kunt halen uit alle kleine momenten om je heen.

Uiteindelijk ging het Fries schrijven mij steeds beter af. Ik werd er trots op om mij in te zetten voor het Fries. In de toekomst zie ik mijzelf blijven wonen in Friesland, want dat maakt mij gelukkig. Ik ben niet iemand die een honderdjarenplan heeft, het gaat erom dat ik mijn ei ergens in kwijt kan. En ik hoop dat ik dat kan doen in combinatie met de Fries taal en communicatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.