Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week communicatiestudent Jaline Schoonhoven, die haar minor in het buitenland doet.

Beeld, tekst, fotografie, film, lifestyle en design is wat mij bezighoudt. Ik ben er altijd, soms zelfs onbewust, mee bezig. Dat komt doordat ik er heel veel plezier in heb. Mijn motivatie haal ik vooral uit de natuur en de mens zelf. Ik kan erg genieten van kleine unieke dingen die mij inspireren om te fotograferen of te schrijven. Gelukkig woon ik in het frisse Friesland, waar ik genoeg natuur om mij heen heb! Ik vind het heerlijk om te wandelen, vergezeld door mijn camera. Ook hou ik van grote steden en verschillende culturen. Dat elke plaats iets bijzonders heeft, maakt de wereld zo mooi.

Mijn ambitie komt vooral voort uit mezelf. Het is wie ik ben. Toch zijn er wel bepaalde inspiratiebronnen die mijn ambitie versterken, zoals de fotograaf Jimmy Nelson. Bijzondere culturen heb ik altijd al interessant gevonden, maar toen ik zijn boek ‘Before they pass away’ voor mijn verjaardag kreeg, was ik zó onder de indruk, dat hij mij zeker wel
inspireert.

“IK KAN ERG GENIETEN VAN KLEINE UNIEKE DINGEN DIE MIJ INSPIREREN OM TE FOTOGRAFEREN OF TE SCHRIJVEN.”

Op dit moment woon ik in Gandia, in de provincie Valencia. Om meer te leren van een andere cultuur en om meer plaatsen te zien, ben ik hier gaan studeren. Ik volg de minor audiovisuele communicatie. Dit bevalt heel goed. De docenten op mijn universiteit zijn aardig en behulpzaam. De vakken volg ik met plezier. Hoe kan het ook anders, want de meeste vakken gaan over films!

Hier een kiekje van Jaline, ze legt de cultuur in Spanje vast met haar camera en deelt de foto’s op Instagram.

i ambition 2

Een minor in het buitenland is een kans die je alleen als student kan grijpen. Natuurlijk vond ik de keuze wel moeilijk, omdat je veel uit je eigen land, familie en vrienden gaat missen. De doorslag was de gedachte dat het maar een half jaar uit je lange leven is, maar wel een half jaar vol ervaringen, avonturen, nieuwe vrienden en goede herinneringen. Een bijzondere periode dus waar je altijd op terug zal kijken. Daarnaast wilde ik graag ervaren hoe het is om in een andere cultuur te leven en om een nieuwe taal leren. Ik koos voor Spanje omdat de minor op mijn afstudeerrichting aansluit, de Spaanse cultuur mij aansprak en omdat ik graag Spaans wilde leren.
Op deze manier kan ik mijn passies combineren. Doordeweeks houd ik mij bezig met audiovisuele lessen op school, in het weekend trek ik er samen met een groep vriendinnen op uit om de omgeving te bekijken. We gaan zelfs naar Marokko in april! Tussendoor meng ik mezelf in de Spaanse cultuur door paella’s te eten, tinto de verano te drinken en mee te doen met Spaanse danslessen. En dit probeer ik natuurlijk zoveel mogelijk in beeld vast te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.