Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week derdejaars communicatiestudent Iris de Jong, die als ambitie schrijven heeft. Ze schrijft haar eigen blogs en zou nog het liefst bij een tienerblad willen werken om advies te geven aan jongeren.

 Ik schrijf al sinds ik negen of tien ben. We hadden thuis een Windows ’98 computer met eigenlijk alleen maar Word en Paint. Ik schreef dan verhalen over een meisje dat avonturen beleefde. Toch had ik nooit het idee om iets met schrijven te gaan doen. Toen ik begon met studeren ging ik de Pabo doen, en dat bleek het toch net niet te zijn voor mij. Iemand attendeerde mij er toen op dat ik zoveel schreef en dat communicatie daarom wel een geschikte studie voor mij kon zijn.

Het bleek de juiste keuze te zijn, want schrijven is toch echt mijn ambitie. Ik vind het geweldig om mijn kijk op de wereld te kunnen vertalen naar letters. Tegenwoordig schrijf ik voor mijn eigen blog genaamd Showerhour. Ik kan heel goed mijn ei kwijt in wat ik op papier zet en hoe ik schrijf, zo denk ik ook echt zelf.

Mijn droom is om bij een redactie te werken. Het liefst nog bij een tienerblad zoals de Hitkrant of de Girlz. Het lijkt mij heel leuk om advies te kunnen geven op ingestuurde problemen van jonge meiden. Dat stukje advies geven komt ook ergens vandaan. Voordat ik communicatie ging studeren kwam er uit een studiekeuzetest namelijk de studie Maatschappelijk Werker naar voren. Ik ben het niet gaan studeren, maar ik vind het wel heel leuk om mensen te helpen op mijn eigen manier en niet vanuit boekjes. Tijdens mijn derdejaarsstage bij de organisatie Big Five For Life heb ik ook veel advies gegeven aan mensen.

Er zit wel een nadeel aan die droom. De meeste redacties van tijdschriften zitten in de Randstad. Ik zit juist ontzettend op mijn plek in Sneek en wil daar eigenlijk ook helemaal niet weg. Dan zou ik óf elke dag moeten gaan reizen óf op de één of andere manier thuis gaan werken. Maar goed, dat is allemaal nog op de lange termijn. Wie weet, misschien kom ik iets tegen bij mijn afstudeerstage, zoals de Leeuwarder Courant. Dan ga ik wel gewoon mijn eigen rubrieken inbrengen.

Samengevat zit ik vol ambitie. Als ik ergens voor ga dan ga ik er ook echt de volle honderd procent voor. Ik ben ook heel erg nieuwsgierig om nieuwe dingen te leren. Als ik klaar ben met mijn studie wil ik bijvoorbeeld heel graag een instrument leren spelen. Piano het liefst, of gitaar of zo. En ik ben een toekomstdromer. Ik heb in grote lijnen al een beetje uitgestippeld hoe het er allemaal uit komt te zien later. Ik leef niet met de dag.

Lees ook Iris haar blog op www.showerhour.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.