Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week derdejaars communicatiestudent Brenda Speelman (20) die haar blog in de spotlights zet. Hoe ze daar mee in contact kwam en wat haar drijft om te bloggen? Dat lees je hier!

Continu connected

“Als twintiger kan ik me bijna geen wereld meer voorstellen zonder constant connected te zijn. Al mijn vrienden, familie en bekenden zitten op social media en dat geldt ook voor mijn favoriete merken en bedrijven. Tijdens de opleiding Communicatie ben ik nog veel dieper ingegaan op deze social media kanalen en heb ik meer geleerd over alle mogelijkheden. Ik volg nu de minor Online Journeys waarbij ik zowel leer content strategieën te vormen als content te creëren. Ik heb het gevoel dat wij als studenten van de minor Online Journeys de contentcreatiebehoefte van bedrijven in de toekomst gaan vervullen”.

Steden van Europa

“Voor het vak Online Gesprekspartner kregen we de opdracht om ons online te profileren. Al jarenlang leek het me leuk om een blog te starten en mijn persoonlijke verhalen te delen. Ik vind veel verschillende dingen leuk zoals fashion, muziek, snowboarden en steden bezoeken. Hierdoor was het lastig om één specifiek onderwerp te vinden om over te gaan bloggen. Uiteindelijk kwam ik op het idee om via een blog en/of vlog mijn unieke ervaringen met onbekende- en bekende steden in Europa te delen. Mijn doel is om mijn volgers te inspireren en er bewust van te maken hoe leuk het is om steden te ontdekken!”

Stadse sferen

“Zo ontstond mijn website ‘The Citytripper’, die sinds een paar weken in de lucht is. In mijn blogs komt vooral naar voren wat de stad precies zo speciaal maakt. Is het de sfeer? De architectuur of juist de vette hotspots? Verder vind ik dat beeld nog zoveel meer zegt dan woorden. Daarom plaats ik in de blogs foto’s en het liefst video’s, zodat de lezer echt de sfeer proeft”.

Tips and tricks

“Aangezien ik nog maar een aantal weken bezig ben met mijn blog, ben ik zelf ook nog veel aan het leren en ontdekken. Persoonlijk denk ik dat als je een eigen blog wil starten het belangrijk is dat je bij jezelf blijft. Wat zijn jouw interesses en waar kan jij vol passie over schrijven? Denk verder goed na over welke doelgroep je wil aanspreken, bestudeer wat andere bloggers met dat onderwerp doen en hoe je jezelf hierin gaat onderscheiden. Schrijf persoonlijke verhalen en wees niet bang om feedback te vragen aan vrienden, familie of klasgenoten. Mijn tip is: Begin gewoon met bloggen en heb plezier in wat je schrijft!”

 

Te vinden via…

“Mijn website check je via www.thecitytripper.wordpress.com. Verder is The Citytripper ook te vinden op Facebook (/thecitytripper) en Instagram (thecitytripper96). Deze social mediakanalen sluiten aan bij mijn doelgroep en via deze platformen kan ik echt in contact komen met mijn volgers”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.