Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat ze motiveert om deze waar te maken. Deze week derdejaars communicatiestudent Brenda ten Hoeve, die naast de opleiding ook actief is binnen het vakgebied.

Van jongs af aan ben ik het gewend om actief bezig te zijn. Ik geloof dat ik in groep 7 zat toen ik samen met mijn zus begon met een krantenwijk. Vanaf dat moment heb ik altijd een soort van gewerkt. Totaal niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind om bezig te zijn. Het geeft me een stukje voldoening. Ik ben niet iemand die er van houdt om dagen thuis stil te zitten.

Op zoek naar uitdaging

Naast de opleiding had ik veel tijd over en miste ik af en toe de uitdaging. Hierdoor kwam ik in aanraking met het X-Honoursprogramma, waarbij ik extra projecten oppak en de uitdaging die ik zoek ook echt vind. Ik wil verder kijken dan alleen mijn eigen opleiding en dat kan bij X-Honours. Daarnaast heb ik sinds kort een nieuwe uitdaging. Op de Facebookpagina van NHL Kenniscentrum Communicatie kwam ik een vacature tegen van marketingbureau YFK. Ze zochten iemand die (bijna) afgestudeerd was. Ik likete het bericht, gewoon omdat ik het een leuk bericht en een interessante vacature vond. Niet veel later kreeg ik een privébericht op Facebook met de vraag of we het er even over konden hebben onder het genot van een bakje koffie. Dat hebben we gedaan. Het bleek te klikken en het leek mij ook wel wat. Mede omdat het flexibel is en ik deels vanuit huis kan werken. Ik krijg bij YFK veel leuke marketing- en communicatieklussen waarin ik mijn creativiteit kwijt kan en waarin ik zowel zelfstandig als samen kan werken.

“Ik haal veel energie uit alles wat ik doe”

Combineren is kwestie van plannen

Vanuit mijn derdejaars stage kreeg ik een traineeship aangeboden op de afdeling Marketing, Communicatie en Innovatie van GGZ Friesland. Ik pakte die kans met beide handen aan en werkte een aantal maanden als trainee. Ook werk ik bij PUUR IJs & Chocolade en help ik regelmatig met voorlichtingsactiviteiten op school. Sinds kort ben ik aangesteld als studentcoördinator van het voorlichtingsteam van de opleiding. Op een gegeven moment merkte ik dat het te druk werd. Daarom heb ik besloten te stoppen bij GGZ Friesland. Verder is het een kwestie van goed plannen. Ik heb vaste momenten waarop ik colleges volg, een vast werkrooster van PUUR en werk flexibel voor YFK. Daarnaast houd ik mij bezig met X-Honours en sport ik zo’n twee keer per week.

Waardevolle praktijkervaring

Of ik andere studenten aanraad om een baantje op communicatiegebied te nemen? Ik denk absoluut dat het waardevol is. Je leert meer over het vak en je doet veel praktijkervaring op. Daarnaast staat het natuurlijk ook mooi op je CV. Toch moet je wel goed kijken of je het kan combineren met de opleiding. Als je de opleiding echt leuk vindt, er gevoel voor hebt, het bij je past en je er energie uithaalt, zou ik het zeker doen! Als je al niet met plezier naar school gaat, zou ik het je niet aanraden. Het ligt eraan wat je aankan en wat je ligt. Ik haal veel energie uit alles wat ik doe. Ik denk dat ik dat stukje doorzettingsvermogen en het actief bezig zijn heb meegekregen van mijn vader. Hij heeft een eigen bedrijf en heeft daar ook altijd hard voor moeten werken.

“Ik zou het heel tof vinden om ooit mijn eigen bedrijf op te richten”

En in de toekomst?

Ik wil in ieder geval volgend jaar mijn bachelordiploma Communicatie halen. Ik hoop dan ook mijn Honours degree in ontvangst te mogen nemen. Ik twijfel nog of ik door wil studeren voor mijn pre-master en master. Mocht ik dat niet gaan doen, hoop ik aan de slag te kunnen binnen een organisatie. Ik werkte al in de gezondheidszorg, wat ik heel erg leuk vond, maar ik zou ook best eens ervaring op willen doen bij een commercieel bedrijf. Verder weet ik niet echt hoe ik de toekomst zie. Natuurlijk hoop ik dat ik later plezier in mijn werk heb, waar ik ook terecht kom. Zolang ik maar gelukkig ben. Ik zou het heel tof vinden om ooit mijn eigen bedrijf op te richten. Misschien op het gebied van communicatie, maar wat ik ook erg leuk vind is interieur en architectuur. Ik laat het maar een beetje op me af komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.