Wekelijks vragen wij onze communicatiestudenten wat hun ambities zijn en wat hen motiveert om deze waar te maken. Deze week derdejaars Annika van der Meulen, zij studeert op het moment in Gandia, Spanje.

‘’Ik vind het belangrijk om een netwerk op te bouwen buiten Nederland, omdat ik mezelf hier niet voor altijd zie wonen.’’

Ambitie betekent voor mij dat je altijd zoekt naar doorgroeimogelijkheden, nieuwe kansen en nieuwe dingen om jezelf te leren. Dit vind ik erg belangrijk, omdat het van belang is jezelf te blijven vernieuwen en ontwikkelen. Mijn voornaamste ambitie hier is het leren van de Spaanse taal, zodat ik gesprekken kan voeren met klasgenoten en vrienden. Daarnaast is het mijn ambitie om zelfstandiger te worden. Ook wil ik graag mijn studiepunten van dit jaar behalen en uiteindelijk mijn diploma als communicatiedeskundige binnen halen.

Mijn voornaamste reden om in het buitenland een minor te volgen, is dat ik zelfstandiger wil worden. Thuis woon ik nog bij mijn ouders en ik wil wel eens ervaren hoe het is om op mezelf te wonen.  Doordat ik nu op mezelf woon in een ander land gaat het zelfstandiger worden vanzelf. Bovendien ben ik altijd al gek geweest op het buitenland, andere culturen en nieuwe mensen. Ik vind het belangrijk om een netwerk op te bouwen buiten Nederland, omdat ik mezelf hier niet voor altijd zie wonen. Daarnaast denk ik dat het heel leerzaam is om in een ander land te leven. Ik denk dat je er sowieso veel van leert om buiten je comfort zone te stappen. Om Spaans te leren volg ik nu mijn tweede course Spaans hier in Gandia. Ik begon met lessen op A1 niveau, wat het laagste is, en nu heb ik lessen op A2 niveau. Ook probeer ik gesprekken aan te gaan met mensen en luister ik Spaanse muziek. Om mijn studiepunten en mijn diploma te behalen doe ik gewoon mijn best en probeer er het beste van te maken en er het meeste van te leren.  Door deze ervaring breng ik straks wat extra’s mee in het werkveld.

Over tien jaar zie ik mezelf werken bij een bedrijf wat zich richt op communicatie op visueel gebied. Dit kan zijn met fotografie en film, maar bijvoorbeeld ook met het ontwerpen van dingen zoals logo’s of het bedenken van ideeën voor bedrijven. Ik zie mezelf wonen in een grote stad als Utrecht, het centrum van Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.