De tentamenstress ligt achter ons en we focussen ons deze week weer op nieuwe dingen, projecten en vakken. De meeste cijfers heb je afgelopen week vast al ontvangen en in het beste geval heb je geen hertentamens. Dit is echter niet altijd het geval en daarom verzamelde redactielid Iris alle voors en tegens van de online toetsen van Noordhoff Uitgevers.

De allernieuwsten
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: een groot nadeel is dat je de nieuwste druk moet hebben. Dit betekent inclusief plastic beschermlaagje, omdat daar vaak de inloggegevens op staan. Je logt namelijk bij Noordhoff Uitgevers in, zodat je toegang krijgt tot de online toetsen. Alternatieven zijn bijvoorbeeld inloggen op de gegevens van een bekende of de kosten delen van een nieuw boek. Niet alle boeken van Noordhoff Uitgevers bevatten online toetsen of overig aanvullend materiaal. Het is dan ook bijna ondenkbaar tegenwoordig: puur en alleen uit de boeken leren. Het daarom ook ontzettend slim om hierop in te spelen. Noordhoff Uitgevers gaat op deze wijze goed met de tijd mee.

Direct resultaat
Het mooie aan de online toetsen is dat het vooral bestaat uit meerkeuzevragen. Hierdoor weet je direct de uitslag van je gemaakte toets. Je ziet in een handig overzicht welke vragen je goed had en welke niet, maar ook welke fout je hebt gemaakt. De online toetsen die ik tot nu toe heb gemaakt geven zelfs een korte uitleg met wat het juiste antwoord had moeten zijn en waarom.

Aanvullend materiaal
Naast online toetsen biedt Uitgeverij Noordhoff ook aanvullend materiaal aan: PowerPointpresentaties, korte samenvattingen, woordenschatopdrachten, enzovoorts. Variatie is belangrijk. Het spreekwoord ‘verandering van spijs doet eten’ komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Dus wanneer je varieert met lesmateriaal, wordt het vast een stuk aantrekkelijker om te studeren en dat resulteert weer in betere cijfers.

Andere uitgeverijen 
Naast Noordhoff Uitgevers heb je ook Uitgeverij Coutinho, Uitgeverij Educatief en Brinkman Uitgevers. Bij deze uitgevers wordt het aanbod qua online lesmateriaal beperkt tot korte samenvattingen. Wat dat betreft is Noordhoff Uitgevers dus een voorloper op haar concurrenten.

Blijven oefenen
Het is dus een uitstekende manier om je leerstof te behandelen, zonder dat het verveelt. Het is gemakkelijk in gebruik en je kunt eindeloos door blijven oefenen. Het is zelfs zo dat de meerkeuzevragen gevarieerd blijven, ondanks dat je de toets al drie keer hebt gedaan. Dus heb je ergens nog een tentamen staan en bezit je toevallig de inloggegevens voor Noordhoff Uitgevers? Het kan nooit kwaad om even een toets te oefenen en ik spreek uit ervaring als ik zeg: het wérkt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.