Altijd al benieuwd geweest hoe het is om op de NHL stage te lopen? Binnen de opleiding, waarbij je nauw samenwerkt met de docenten waar je normaal les van krijgt? Vandaag delen wij Patrick Beertema zijn ervaring over zijn stage binnen het Kenniscentrum.

Patrick Beertema is 25 jaar oud en woont in Leeuwarden. Tijdens zijn opleiding wil hij zich vooral bezighouden met evenementen, zo ook in zijn stage. “Binnen het Kenniscentrum moet er veel gepland en geregeld worden. Ik heb de excursie van de tweedejaars communicatiestudenten mogen organiseren en ook een deel van de projectweek.” Verder is hij bezig met Ruis in de regio waar hij de facilitaire dingen eromheen regelt.

Op de afdeling van het Kenniscentrum is nooit een dag hetzelfde. Iedere dag lopen er verschillende studenten en docenten binnen met vragen over de opleiding en de stages. Alle drie de collega’s zijn verschillend, wat een erg goede sfeer creëert. Meta is de stagebegeleider, wat natuurlijk altijd gezellig is. De begeleiding die Patrick krijgt tijdens zijn stage is goed. Wanneer hij vragen heeft kan hij deze altijd stellen en hij leert er enorm veel. Voor de specifieke opdracht die Patrick moet doen vanuit school is hij een contentkalender aan het maken. “De offline contentkalender is echt mijn ding. Wanneer mijn stage voorbij is hoop ik dat de opleiding de contentkalender op die manier blijft gebruiken. Dit wil ik achterlaten aan hun.’’

De verwachtingen die Patrick had voor zijn stage zijn realiteit geworden. “Het takenpakket lag duidelijk klaar en alle taken die erop staan heb ik ook gekregen.” Hij krijgt naast zijn takenpakket ook andere verantwoordelijkheden. Meta begon voor de zomervakantie met de tweedejaars excursie, die onder het takenpakket van Patrick valt, om een begin te maken. Nu Patrick begonnen is met zijn stage mag hij deze grote verantwoordelijkheid op zich nemen. “Het is leuk om naar een evenement toe te werken en op de dagen zelf het resultaat te zien, dat geeft je enorm veel energie.”

Voor de studenten die een marketinggerichte stage zoeken is dit volgens Patrick minder geschikt. Vanuit zijn oogpunt is het voornamelijk meer evenement, waar je ook te maken krijgt met een beetje tekst en visueel. Patrick heeft vaak contact met externen, ondersteunt bij de p-taken en is veel bezig met plannen en organiseren. Voor de derdejaars excursie wordt hij niet ingezet, dit vindt hij ook niet erg, aangezien hij zelf meegaat met deze excursie. Wel wordt er soms advies gevraagd van wat hij leuk zou vinden om te doen tijdens die excursie.

Naast de drie collega’s van het Kenniscentrum werkt Patrick samen met de docenten van de opleiding Communicatie. “Natuurlijk heb je met de ene docent een betere band dan met een andere docent, maar wanneer je hier stage loopt leer je ze op een andere manier kennen.‘’ Patrick heeft een beter beeld gekregen van sommige docenten dan voorheen wanneer hij alleen les van ze zou hebben. Bij de opleiding Communicatie is het contact tussen student en docent al best informeel. Je bent hier geen nummer, maar docenten weten wie je bent.

Om stage te kunnen lopen bij het Kenniscentrum moet je net als voor ‘gewone’ stageplekken een sollicitatietraject doorlopen. “Doordat het intern is gaat het wel sneller dan bij externe bedrijven. Zo had ik gesolliciteerd en kreeg binnen een week bericht terug dat ik op gesprek mocht komen.” Patrick had een gesprek met Meta en Laura, waarna hij de plek kreeg.

“Het Kenniscentrum wordt vaak onderschat, terwijl het de olie in de motor is. Zonder het Kenniscentrum zou alles uit elkaar vallen.“ Het Kenniscentrum is er voor alle vragen van studenten en docenten, regelt stageplekken, houdt externe contacten bij, regelt opdrachtgevers voor p-taken en projectweken en nog veel meer dingen die achter de schermen van de opleiding Communicatie gebeuren. Een veelzijdige stageplek waar je de kans krijgt om fouten te maken en om er ervan te leren maar ook veel verantwoordelijkheid krijgt. Een ultieme stageplek volgens Patrick.

Heb jij interesse gekregen om stage te lopen bij het Kenniscentrum? Twijfel niet wanneer jij op stage mag en schrijf!

STAGE BIJ HET KENNISCENTRUM IN 6 WOORDEN: flexibel, goede mix tussen informeel en formeel, hectisch, energierijk, veelzijdig, zeker niet saai

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.