Vorig schooljaar heeft Eva Holtkamp de minor Art en Copy gevolgd, waarbij ze onder andere een radiocommercial heeft gemaakt en een P-Taak heeft uitgevoerd in opdracht van Sanquin bloedvoorziening. Over haar afstudeerprofiel heeft Eva niet lang na hoeven denken: “Ik houd van schrijven en kan me op papier het beste uiten.” Haar liefde voor schrijven komt niet van een vreemde. Eva’s vader schreef vroeger ook altijd veel, dus je zou kunnen zeggen dat ze ermee is opgevoed. Na haar studie wil Eva graag de journalistieke kant op. Het liefst wil ze iets doen in de richting van lifestyle, ze verdiept zich namelijk erg graag in mensen met aparte levensstijlen. “Mijn droombaan zou de baan van de Britse documentairemaker Louis Theroux zijn”, lacht Eva.

                                            “Ik houd van schrijven en kan me op papier het beste uiten.”

Als je jezelf een nieuwe naam moest geven, wat zou dat dan zijn?
Romy. Ik vond Romy Schneider, de actrice die Sissi speelde, vroeger helemaal fantastisch.  Ze had heel mooi lang rood haar en ze was wel een beetje mijn idool. Sindsdien vind ik die naam geweldig.

 

Rowan Reiding heeft vorig jaar de minor designing online journeys gevolgd, en heeft zich via deze minor gespecialiseerd in social media. Social media is sowieso een vak dat heel dicht bij Rowan staat. Ze schrijft namelijk al zes jaar haar eigen fashion blog. Waarom ze online media zo interessant vindt? Het werkt sneller en je kan aan de statistieken zien hoe veel mensen een bepaalde pagina bekeken hebben of de route die een consument heeft afgelegd om tot een bepaalde aankoop te komen. Tijdens het vak online gesprekspartner heeft Rowan zich gespecialiseerd op het gebied van Instagram, ook hier spreekt de snelheid van het medium haar aan. Dit vak ronde ze af met een 9 en ze mocht haar project zelfs presenteren voor alle docenten!
Uiteindelijk heeft Rowan gekozen voor de afstudeerrichting tekst in plaats van strategisch gekozen. Ze heeft het gevoel dat ze nog meer mogelijkheden heeft om te groeien binnen dit vak.
Hoe de toekomst er voor Rowan uit ziet? Hopelijk bij een PR bureau dat zich specialiseert in beauty en fashion. Maar dan wel in Leeuwarden want hoewel ze gek is op mode, houdt ze ook van de nuchtere Friese mentaliteit. Het lijkt er dus op dat het eerste PR bureau op dit gebied in Leeuwarden op naam van Reiding komt te staan.

                                             “Ik hou van fashion maar niet van de mensen er om heen.”

Als je jezelf een nieuwe naam moest geven, wat zou dat dan zijn?
Ik vind Rowan wel bij me passen, origineel en internationaal. Maar als ik toch een andere naam moest kiezen zou ik voor een naam gaan die duidelijk laat blijken dat ik een vrouw ben. Ik word nu zo vaak aangesproken als meneer Reiding. Mijn zusje heet Kayleigh en als ze niet op Rowan waren gekomen hadden mijn ouders mij zo genoemd dus ik denk dat ik daar voor ga.

 

Esther Wetting begon vorig jaar na de zomervakantie als stagiaire bij een communicatiebureau. Hier nam ze taken op haar in de rol van projectmanager. Na deze stage vervolgde ze haar opleiding met de minor Art & Copy. Hier heeft ze plezier aan beleefd, maar inhoudelijk verliep de minor anders dan ze had verwacht. Esther vond namelijk dat in de lessen vooral art en onderzoek aan bod kwamen en copy (wat haar voorkeur heeft) minder. Wel heeft ze veel geleerd over het samenkomen van de richtingen art, copy en onderzoek. Dit schooljaar hoopt ze weer meer te gaan schrijven. Al van jongs af aan schrijft Esther graag, omdat ze hierin haar creativiteit en gedachten kwijt kan. Na haar studie Communicatie lijkt het haar leuk om nog een master Journalistiek te volgen of om een jaar reizen en werken te combineren.

                                           “Door te schrijven kan ik mijn creativiteit en gedachten kwijt.”

Als je jezelf een nieuwe naam moest geven, wat zou dat dan zijn?
In dat geval zou Esther naar de naam Stella luisteren. Haar vader heeft haar naam bedacht. Toen Esther al geboren was, kwam haar moeder met de naam Stella. Deze naam spreek Esther ook erg aan.

 

Mariëlle Scheltinga heeft in haar derde jaar van de opleiding Communicatie de minor bedrijfsjournalistiek gevolgd. Hier was ze redactrice van deruis.nl en heeft ze hiervoor veel artikelen geschreven. In deze minor mocht Mariëlle zelf veel invulling geven, dat vond ze erg leuk. Hierdoor kon ze veel artikelen naar haar eigen hand schrijven. Schrijven is een grote hobby van Mariëlle. Het schrijven ligt haar erg goed. Interviews houden en schrijven vindt ze erg leuk om te doen. Ook is Mariëlle erg nieuwsgierig; het nieuws volgen doet ze graag. Dit maakt haar tot een geboren schrijfster. Daarom wil Mariëlle ook na haar studie graag door in het tekstschrijven. Waar dit precies zou moeten zijn, heeft ze nog geen beeld bij. Wel lijkt het haar leuk om op een communicatie afdeling als tekstschrijver aan de slag te gaan.

                                   ‘’Zelf invulling geven aan interviews en andere artikelen vond ik erg leuk.’’

Als je jezelf een nieuwe naam moest geven, wat zou dat dan zijn?
Dit is een erg lastige vraag voor Mariëlle, omdat ze erg van haar naam houdt. Maar als ze moet kiezen, dan zou ze wel Evelien willen heten. Het is een mooie en lange naam, net als Mariëlle.

 
Op de foto v.l.n.r.: Esther Wetting, Mariëlle Scheltinga, Rowan Reiding en Eva Holtkamp.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.