Vanaf afgelopen maandag is de nieuwe Emoji 11.0 set officieel gelanceerd. Oftewel, 157 spiksplinternieuwe icoontjes die wij vanaf midden 2018 massaal aan onze berichtjes kunnen toevoegen. Van een superheldin tot aan een kangoeroe of pauw: na de laatste update van je smartphone kan het plots allemaal. Voor het geval je wilt berichten over je super alter ego ‘Kangaroo girl’ die in een identiteitscrisis zit en liever een pauw wil zijn. Tja, genderneutraliteit bij dieren kan ook een dingetje zijn. Hoe dan ook, De Ruis redactie vond het na deze emoji release tijd om hun favoriete emojis met jou te delen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Het woord ‘emoji’ komt uit het Japans en is een samentrekking van de Japanse woorden ‘e’ (‘afbeelding’) en ‘moji’ (‘karakter, schriftteken’). Met de officiële release van de nieuwe Emoji 11.0 set op 4 juni 2018, zijn er vanaf nu 157 extra ‘karakterafbeeldingen’ beschikbaar om de Whatsapp berichten nog persoonlijker te maken en mee op te leuken. Ook de groepsapp van De Ruis redactie wordt regelmatig overspoeld met een stroom aan icoontjes. Daarom kwam tijdens de vergadering de vraag omhoog welke emojis nu eigenlijk favoriet zijn. Ieder redactielid vertelt.

Jantina:

Ik vind het lastig om mijn favoriete emoji aan te wijzen; ik gebruik er zoveel. Maar als ik echt moet kiezen, ga ik voor het aapje met zijn handjes voor zijn ogen. Ten eerste omdat dit aapje schattig is en ten tweede omdat ik nogal van de flauwe grappen en sarcasme ben op Whatsapp. Na zo’n dergelijk appje gooi ik dan deze emoji erachteraan. Dit voorkomt vervolgens dat mensen mijn grappen of sarcastische opmerkingen te serieus nemen. Bovendien kan ik buitengewoon onhandig zijn. Als ik er dan weer wat doms uitfloep, is dit de perfecte emoji om te gebruiken. Ik moet wel om mijn eigen onhandigheid lachen, maar stiekem schaam ik me er ook een beetje voor. Kortom, een klungelig aapje die lacht en zich verstopt.

Anouk:

Hoewel er verschillende emoticons zijn die ik regelmatig gebruik, vind ik deze gewoon oprecht het grappigst. Het is zeker niet zo dat dit mijn meestgebruikte emoji is, maar hij past wel echt bij mij. Mijn vriend moet altijd lachen als ik deze emoticon achter een appje plaats. ‘Zo droog weer dit’, krijg ik dan vaak terug. Ik gebruik dit schattige nerdje namelijk meestal in berichten waarin ik sarcastisch ben, iets heel droog verwoord of waarin ik een nogal domme of onhandige actie beschrijf. Die gele brilsmurf zorgt er simpelweg voor dat ik de juiste gevoelswaarde van mijn bericht bereik. Thanks bro, can’t live without ya.

Rick:

Gelukkig niet mijn meest gebruikte, maar wel mijn favoriete emoji. Het lachende gezichtje met een druppeltje zweet op z’n voorhoofd. Volgens Emojipedia (ja, het schijnt echt te bestaan) is deze emoji leven in geblazen om te gebruiken na een workout of tijdens ongemakkelijke momenten, maar ik gebruik hem in meerdere situaties. Als ik voel dat iemand echt geen heeft in een van mijn vele vragen, tik ik al gauw deze emoji aan. Daarnaast gebruik ik hem als ik opgelucht ben. De ‘happy sweat’ kan een situatie namelijk nog ongemakkelijker maken, of deze ongemakkelijkheid juist een beetje wegnemen.

Alexandra:

Mijn absolute favoriet onder de emojis is het lach-huil poppetje. Dit vooral omdat ik mezelf niet al te serieus neem. Maar ook omdat ik niet vaak een berichtje stuur met een hele zware lading. Dit zijn dingen die je beter in real life kan doen. Daarnaast vind ik dingen als snel hilarisch. Vooral mijn eigen grappen uiteraard. Dan kan deze emoji niet ontbreken natuurlijk. Ook wanneer een ander een grap maakt of mij tagt in een grappig filmpje is deze emoji erg handig. Want hé, de juiste emoji zegt meer dan duizend woorden!

Sharon:

Als regelrechte lekkerbek, kan het natuurlijk niet anders dan dat één bepaalde emoji mijn favoriet is: de emoji met de tong uit de mond. Deze emoji gooi ik er dan ook geregeld tussendoor, dikwijls gevolgd door een sushi-icoontje, halve avocado of iets anders van die aard. “Ik kan nu niet verder appen, want (emoji).” Dan weet mijn gesprekspartner al genoeg. Daarnaast is dit gezichtje ook uitermate handig, wanneer mijn vingers weer eens sneller typen dan wenselijk. Het resultaat? Het spuien van droge gedachten en opmerkingen die eígenlijk beter in mijn hoofd hadden kunnen blijven zitten. Zo’n gek icoontje met de tong uit de mond (als in: geintje!) doet dan plots wonderen.

Tabita:

Mijn favoriete emoji van dit moment is toch echt het gezichtje met de rollende ogen. Officieel (volgens emojipedia) zou deze emoji moeten worden gebruikt om minachting of verveling te tonen over een persoon of onderwerp. In mijn geval dus lekker niet. Ik gebruik de emoji wanneer ik bijvoorbeeld  aan mijn vriend moet gaan vertellen dat ik wéér een paar nieuwe schoenen heb gekocht of wanneer ik mijn klasgenootjes er van op de hoogte moet brengen dat ik wéér iets later op school ben. Ik gebruik de emoticon dus eigenlijk vaak in situaties waarbij ik eigenlijk wel weet dat ik iets fout doe, maar  ik het dus toch doe. Eigenlijk is deze emoticon voor mij  een soort verontschuldiging, maar dan in de vorm van een emoji.

Nu de redactie hun favoriete emoji heeft gedeeld, kun jij natuurlijk niet achterblijven. Welke emoji staat prominent bovenaan in jouw lijst van laatst gebruikte emojis?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.