Door: Annemieke Nienhuis

Op vrijdag 4 april a.s. organiseren eerstejaars deeltijdstudenten van de opleiding Communicatie het debat Doodgewoon. Een debat over de maatschappelijke discussie over euthanasie. Voor- en tegenstanders discussiëren met elkaar onder leiding van Eelke Lok, bekend van Omrop Fryslân. Er zijn stellingen geformuleerd op het gebied van ethiek, geloof, psychiatrie en politiek.

Voor het thema Publieke Communicatie verdiepen de studenten zich in een onderwerp en organiseren vervolgens een debat. Zo vonden er al verschillende debatten plaats binnen de muren van NHL Hogeschool. Bijvoorbeeld in 2012 over de toekomst van het Wetterskip Fryslân. Onder ruime publieke belangstelling van o.a. politici werd er over dit onderwerp gediscussieerd.

Discussie op gang brengen
De maatschappelijke discussie over euthanasie blijft bestaan. Door een psychische ziekte niet meer willen leven of gewoon klaar zijn met het leven. Euthanasie biedt hiervoor een uitweg, alleen de euthanasiewet staat dit in de weg. Terecht? Of wordt het tijd voor een uitbreiding van de wet?

Aanmelden
Het debat Doodgewoon wordt gehouden in het theater van NHL Hogeschool. De studenten ontvangen je graag om 14:30u met koffie of thee. Het debat gaat om 14:45u van start. Voor het publiek is het mogelijk om tussendoor vragen te stellen. Om 15:45u kun je met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Het debat bijwonen? Stuur voor 2 april een mailtje naar debatdoodgewoon@gmail.com of bezoek de speciale facebookpagina.

Poster

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.