Drones zijn helemaal hot. Amazon kondigde het al aan; de tijd van de drone is aangebroken. Je ziet ze ineens overal. Oorspronkelijk is de drone (net als het internet) een militaire uitvinding. Het moest ervoor zorgen dat het leger gerichter aanvallen kon uitvoeren. De drone wordt inmiddels allang niet meer alleen door het leger gebruikt; vele kunstenaars, wetenschappers en hobbyisten gaan er mee op pad. Het is alleen nog maar een kwestie van wachten tot de drone wordt ingezet voor de nieuwste campagnes.
Tot nu toe kunnen we ons vermaken met de eerste drone beelden van hobbyisten. Drones.nl is dan ook van start gegaan met de drone video van het jaar verkiezing. En dit zijn de genomineerden:

  1. Chimpansee in Burgers Zoo

Deze chimpansees houden niet zo van drones blijkbaar.

 

  1. Vergane glorie Tropicana

Bouke van Veen filmde met zijn drone het verlaten zwemparadijs Tropicana. Het was vroeger een echte hotspot voor kinderen maar het is nu vergane glorie.

 

  1. Coen Swijnenberg – Drone shots Alpen 2015

Radio DJ Coen Swijnenberg nam zijn drone mee op wintersport in de Alpen. Hij maakte de volgende prachtige beelden:

 

  1. Drone nog net gered

Zwier Spanjer vond het nog niet zo makkelijk om voor de eerste keer met een drone te vliegen. Is de batterij ook nog eens bijna leeg.. Gelukkig redt Zwier de drone nog net op het nippertje.

 

  1. Het grootste en mooiste bloemenpark – Keukenhof

Wiebe de Jager laat je het Keukenhof zien op een manier zoals je het nooit zelf gaat zien. Vanuit de lucht over de bloemen heen.

  1. Overblijfselen van het Land van Ooit

Ralph Denessen filmde met zijn drone Het Land van Ooit. Dit was ooit een van de leukste pretparken van Nederland, nu een halloween decor.

 

Via de website award.drones.nl kun je stemmen op jouw favoriet, waarmee je zelf een nano-drone kunt winnen. De winnaar van de verkiezing wacht natuurlijk eeuwige roem.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.